Edin Džeko vodi pregovore s rukovodstvom Rome: Igrači se ne žele odreći kompletne plate
Foto - EPA

Četiri igrača na pregovorima

Edin Džeko vodi pregovore s rukovodstvom Rome: Igrači se ne žele odreći kompletne plate

Midhat Šljivak

Rukovodstvo Rome zatražilo je od svojih fudbalera da se u potpunosti odreknu martovske plate.

Rimski klub sastao se s predstavnicima igrača koje su činili Edin Džeko kao kapiten, te Aleksandar Kolarov, Lorenzo Pellegrini i Federico Fazio, te im je ponudio prijedlog da se odreknu kompletne martovske plate.

Međutim, igrači nisu pristali na ovaj prijedlog. Oni su pristali da im se smanji plata za 60 procenata ovog mjeseca, te da na taj način pomognu osoblju koje radi za klub, a koje prima mnogo manje novčane iznose.

Ni rukovodstvo Rome nije pristalo na ovaj prijedlog. Zakazan je novi sastanak s prijedlogom o smanjenju plata za 75 do 80 procenata, ali odluka će biti donijeta tek kada se bude znao tačan datim nastavka sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma bi kresanjem plata dobila 9.5 miliona eura i tako bi smanjila gubitke koji su nastali zbog pandemije koronavirusa.

Podsjetimo, igrači torinskog Juventusa su odlučili da se odreknu plata u potpunosti za tri mjeseca i nisu imali ništa protiv ovakve odluke.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Barsa snizila za 70 posto, a Real snizio plate(samo) za 10 posto. E, sad da li je to snaga kluba, ili protivljenje igrača, bi volio znat.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi