Zmajevi odavno nisu bili 'jeftiniji': Zbog korone pale cijene Džeki, Pjaniću, Begoviću...

Kako je drugima, tako je i nama

Zmajevi odavno nisu bili 'jeftiniji': Zbog korone pale cijene Džeki, Pjaniću, Begoviću...

Fudbaleri koji nastupaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine također su osjetili krizu zbog virusa Covid-19 koja se ogleda u tome da im je Transfermarkt, kao i svim ostalim igračima širom svijeta, snizio cijene.

Specijalizirani portal koji se bavi samo procjenom vrijednosti igrača danas je napravio update i brojne ljubitelje fudbala ostavio u čudu.

Sada jedan Cristiano Ronaldo vrijedi "samo" 60 miliona eura, Lionelu Messiju je cijena pala za skoro 30 miliona, Edenu Hazardu za 40 itd.

Gorku sudbinu po ovom pitanju doživjeli su i Zmajevi. Naša fudbalska reprezentacija 'do jučer' vrijedila je preko 150 miliona eura, a danas je ta cijena pala na samo nešto malo iznad 100, tačnije 104.

Ako gledamo pojedinačno, svim fudbalerima je pala cijena. Naš najskuplji fudbaler Miralem Pjanić prije virusa Covid-19 vrijedio je 65 miliona eura, a sada košta 13 miliona manje, odnosno 52.

Uz njega naša najveća zvijezda godinama unazad je Edin Džeko. Romin napadač je prije korone vrijedio 14 miliona, a cijena mu je sada pala na 11. Popularni Dijamant nije imao ovako nisku tržištnu vrijednost još od početka 2009. godine kada je igrao za Wolfsburg.

Cijena je pala i našim ostalim zvijezdama kao što su golman Asmir Begović, defanzivac Sead Kolašinac, krilo Edin Višća... Begović sada vrijedi 'samo' 2,4 miliona, a ranije je vrijedio pet, Višći je cijena 10,5 miliona umjesto 12 koliko je vrijedio do sada, Kolašincu 16 umjesto 20 itd.

Pet najskupljih Zmajeva:

Miralem Pjanić (Juventus) - 52 miliona eura

Sead Kolašinac (Arsenal) - 16 miliona eura

Edin Džeko (Roma) - 11 miliona eura

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Edin Višća (Basaksehir) - 10,5 miliona eura

Rade Krunić (Milan) - 6,5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti