"Užasno je vidjeti Edina Džeku u dresu Intera"
Foto - epa

Walter Sabatini je sasvim iskren

"Užasno je vidjeti Edina Džeku u dresu Intera"

Midhat Šljivak

Čovjek koji je doveo Edina Džeku u Italiju je nekadašnji sportski direktor Rome Walter Sabatini.

Danas 66-godišnji sportski radnik je 2015. godine doveo bh. dijamanta u redove Vučice, a ovaj je postao istinska legenda na Olimpicu.

Džeko je prošlog ljeta odlučio da ode iz kluba. Potpisao je za Inter, a to je Sabatiniju teško palo

"Užasno je to što Džeko nosi dres Intera", rekao je Sabatini za Corriere dello Sport i nastavio je:

"Za njega imam samo riječi hvale. Uvijek sam mu želio najbolje, ali moram reći da ga navijači Rome često nisu shvatali. Stalno su tražili njegov odlazak".

Sabatini je kao i Džeko prešao iz rimskog tima u Inter. Tvrdi da mu je to najveća greška u životu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inter mi je najveća greška u životu. Prihvatio sam određene stvari koje su me izbacile iz organizacijske strukture kluba. Napravio sam tešku grešku i morao sam raskinuti ugovor".

Edin Džeko je ove sezone zabio 14 golova u 34 nastupa za Inter, dok je u dresu Vučice zabio 119 golova u 260 utakmica.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
119 golova u 260 tekmi za " pišanu " Romu? Fantastično za BH dijamanta! Zašto " pišanu Romu"? Upravo iz tog razloga što je Džeko toliko dao za taj klub a oni se ponašali tako prema njemu. Ali kada su prema Totti-ju i De Rosssi-ju ponijeli onako, onda nije za iznendati što prema Džeki su se ponijeli tako. Ali... u njihovoj historiji će uvijek ostati zapisano da je treći strijelac u Romi EDIN DŽEKO
15 2
Propala klocina
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije