Interove trupe ostale bez oružja: Je li Džeko u 95. minuti trebao dobiti penal!?

Remi na Luigi Ferrarisu

Interove trupe ostale bez oružja: Je li Džeko u 95. minuti trebao dobiti penal!?

E. Ganibegović

Genoa i Inter remizirali su 0:0 u 27. kolu Serije A.

Treća je to utakmica u nizu Intera u kojoj ne postižu gol nakon poraza 0:2 od Liverpoola u Ligi prvaka i Sassuola u 26. kolu  Serije A, a četvrta u nizu u Seriji A da ne osvajaju sva tri boda.

I u ovom meču Inter je bio bolji protivnik, ali i Genoa je imala svoje šanse, prije svega preko Gudmundssona i Melegonija u prvih pola sata igre.

U prvom poluvremenu najveća šansa Intera bila je u 35. minuti, kada je Ivan Perišić ubacio, ali zaista prejako pa Edin Džeko nije stigao na tu loptu i pospremiti je u mrežu.

Naredno veće uzbuđenje u 62. minuti. D'Ambrosio nakon kornera glavom pogađa prečku. U 80. minuti šansa za Barellu, dobro je šutirao, ali njegov šut izblokiran, no nije dobio ni korner jer sudija to nije vidio.

Posljednju veliku šansu Inter je imao preko rezerviste Lautara Martineza kojem je šut u 89. minuti izblokirao jedan odbrambeni igrač domaće ekipe. Četvrta minuta sudijske nadoknade donosi Džekin šut glavom, ali Sirigu lagano hvata.

Oglasi

Džeko je u 95. minuti tražio i penal, no sudac Chiffi se nije oglasio, kao ni VAR soba. Utisak je da je Ostigard zaista napravio prekršaj nad Dijamantom udarivši ga rukom po licu, ali penal ipak nije dobio.

Inter tako nije iskoristio današnji kiks Milana koji je remizirao s Udineseom 1:1. Inter je drugi s 55 bodova, dva manje i utakmicu manje od Milana, a Napoli je treći s 54 boda. Genoa je na 19. poziciji sa 17 poena.

U narednom kolu Inter dočekuje Salernitanu, a prije toga prvog marta igra polufinalni duel Coppa Italije protiv Milana. Genou u narednom kolu očekuje domaći meč protiv Empolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 27. kolo:

Genoa - Inter 0:0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
da ponovim ,Inter ,nece izgurat ni ligu prvaka,a pogotovo ako Liverpul napravi masakar, i nije do Dzeke ali taj covjek ,je baksuz citavu karijeru, kad god je neki tim u raspadu on dolazi,daj osto u Romi bili bi prvi,
1 13
Zax
Koliko ovoj ekipi hvale Lukaku i Hakimi pa to nije normalno.Neprepoznatljiva ekipa u odbosu na proslu godinu.Jos tada im je bas u formu uso bio i Eriksen.Znaci nebo i zemlja
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije