Mujakić i društvo mu ništa nisu mogli: Edin Višća ponovo junak Trabzonspora
Prava 'bomba' za minimalnu pobjedu

Minimalna ali važna pobjeda gostiju

Mujakić i društvo mu ništa nisu mogli: Edin Višća ponovo junak Trabzonspora

S. Mlaćo

Bivši bh. reprezentativac Edin Višća ponovo igra u sjajnoj formi.

Višća je sada bio junak Trabzonspora u pobjedi protiv Ankaragucua 1:0, te sigurno ima razloga za zadovoljstvo. Jedini pogodak viđen je u 30. minuti kada je omaleni Višća jednu odbijenu loptu iskoristio i pospremio u mrežu na najbolji način.

Odbrana domaćeg tima i golman nisu imali šanse. Pogodak možete pogledati u video prilogu.

Kod domaćeg tima igrao je Nihad Mujakić svih 90 minuta, dok je Riad Bajić dobio šansu posljednjih pola sata. Andrej Đokanović je meč odgledao sa klupe.

Kada je Višća u pitanju, bio je ovo njegov treći pogodak u sezoni, a dodao je i četiri asistencije. Upisao je ukupno 17 nastupa u prvenstvu.

Oglasi

Iako ima 33 godine, jasno je da je Višća jedna od glavnih uzdanica Trabzonspora i tako će sigurno biti i u nastavku sezone.

Trabzonspor odlično stoji na tabeli, trenutno su trećeplasirani i imaju četiri boda prednosti nad četvrtoplasiranim Kayserisporom, koji ima utakmicu manje.

Lidersku poziciju dijele Fenerbahce i Galatasaray koji imaju po 44 boda i jasno je da će ova dva tima voditi bitku za prvaka.

Da li će se vratiti među Zmajeve?

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kada je Višća u pitanju, on se oprostio od reprezentacije BiH, no mnogi su mišljenja da trenutni selektor Savo Milošević treba otići na noge Višći i pokušati promijeniti njegovo mišljenje. Višća bi znanjem i iskustvom itekako mogao pomoći našoj reprezentaciji u susretima baraža za Evropsko prvenstvo.

Do sada je Višća za našu reprezentaciju upisao 55 nastupa i dodao 10 pogodaka. U Tursku je otišao iz FK Željezničar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi