Svijet fudbala ne pamti kompliment poput onog kojeg je večeras dobio Višća: "Napišite knjigu..."

To je momak iz Olova itekako zaslužio

Svijet fudbala ne pamti kompliment poput onog kojeg je večeras dobio Višća: "Napišite knjigu..."

E. Čaušević

Nekadašnji bh. reprezentativac Edin Višća danas je bio junak Trabzonspora protiv Bašakšehira u pobjedi od 1:0 i zabio je gol koji je njegov tim odveo u polufinale Kupa Turske. Višća je u karijeri znao dobiti sjajne komplimente, ali nekadašnji turski igrač Erman Ozgur sve je nadmašio večeras.

Trabzonspor i Bašakšehir su se sastali u okviru četvrtfinala Kupa Turske i ovaj meč za Višću je bio poseban s obzirom da je igrao protiv kluba u kojem je proveo skoro 11 godina svoje karijere u Turskoj.

No, emocije je ostavio po strani prije početka susreta i upravo je Višća bio taj koji je odlučio putnika u polufinale.

Naime, bh. reprezentativac je u 57. minuti meča uspio da zabije pogodak za 1:0 nakon fantastičnog driblinga koji je sve oduševio, te se ispostavilo da je to bio i ključan detalj ove utakmice.

Višća je ovim golom postao junak Trabzonspora u meču protiv bivšeg kluba, ali i pokazao da bez obzira na godine i dalje igra na vrhunskom nivou i šteta je što jedan takav igrač više ne nastupa u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Kroz svoju karijeru nekadašnji igrač Željezničara znao je dobiti sjajne komplimente za svoju igru, treniranje, način ponašanja i odnos prema fudbalu, ali ovaj put bivši turski igrač Erman Ozgur je otišao korak dalje.

Ozgur je nekada igrao za Trabzon i trenutno radi kao stručni komentator na jednoj turskoj televziji, te se oglasio na Twitteru nakon što je Višća zabio pogodak u večerašnjem meču, te je na fantastičan način prokomentarisao bh. fudbalera.

"Uzmite kvalitet treninga Edina Višće, njegov profesionalni život, odnosi sa saigračima i prijateljima na, ali i van terena i napišite knjigu koju ćete čitati dječacima koji žele postati profesionalni fudbaleri", napisao je Ozgur.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Takav kompliment rijetko da koji igrač dobije javno, ali ako je iko to zaslužio onda je to Višća jer sve ono što je Ozgur naveo je apsolutno istina.

Višća je u Turskoj napravio nevjerovatnu karijeru bez ikakve mrlje kako na fudbalskom terenu tako i van njega. Igrači poput njega trebaju biti primjeri djeci jer je to jedini i pravi način kako se jedan profesionalac treba ponašati.

Top Komentari

Pajkan
A posrali se u repci po njemu.
1 0
Convict
Je ko vajo?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti