Ivaylo Petev u martu bez Edina Višće?

Čeka se spisak

Ivaylo Petev u martu bez Edina Višće? · Saznajemo

A. Čaušević

Novi selektor reprezentacije BiH, Ivaylo Petev će uskoro objaviti spisak za svoje debitantske utakmice na klupi Zmajeva. 

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje Petev neće moći računati na usluge Edina Više, jednog od najstandarnijih fudbalera bh. reprezentacije posljednjih godina.

Višća je posljednji meč za Bašakšehir odigrao 10. januara protiv Ankaragucua i od tada je van terena zbog povrede tetive.

Jedan od najboljih igrača turske lige još uvijek radi sa fizioterapeutom te bi se treninzima trebao vratiti za desetak dana.

To znači da Višća neće biti dovoljno spreman da odgovori izazovima u reprezentaciji pa je velika vjerovatnoća da preskoči martovski prozor utakmica.

Inače, otkako bh. fudbalera nema na terenu Bašakšehir reda samo neuspjehe, na osam mečeva osvojena su svega dva boda uz šest poraza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovaj 31-godišnjak ove sezone ima učinak od po pet golova i pet asistencija. S njim na terenu Bašakšehir je od osvojena 24 osvojio 21 bod.

Zmajevi će u martu odigrati tri meča. Kvalifikacije za SP otvaraju gostovanjem Finskoj (24. mart), zatim slijedi prijateljski duel s Kostarikom (27. mart/Bilino polje) te protiv Francuske (31. mart) na Grbavici. 

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Kako je odigrao prošle kvalifikacije, ovo je pojačanje.
17 3
Cibre
Losi smo,repka je propala da nema.ove djece sto zele da igraju za nas bili bi kao Moldavija,svaka cast nasoj dijaspori,odbit Svedsku,Austrijui dr i igrat za nasu repku naklon do poda.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi