Trabzon i Bašakšehir nisu zaboravili Srebrenicu, ni Višća nije ostao ravnodušan na njihove objave

Oglasili se na Instagramu

Trabzon i Bašakšehir nisu zaboravili Srebrenicu, ni Višća nije ostao ravnodušan na njihove objave

E. Čaušević

Danas se obilježava 28. godina od stravičnog genocida koji je počinjen u Srebrenici u julu 1995. godine kada je ubijeno preko 8.000 ljudi. Mnoge poznate ličnosti i sportisti su se oglasili povodom ovog tužnog i crnog datuma, a šta se desilo u Srebrenici nisu zaboravili ni pojedini turski klubovi.

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas će biti klanjana dženaza-namaz i obavljen ukup 30 novoidentifikovanih žrtava genocida koji se desio u julu 1995. godine u Srebrenici.

11. juli je sigurno najtužniji datum u našoj historiji, ali i podsjećanje da se ne smije zaboraviti ono što se desilo prije tačno 28 godina.

Mnoge poznate ličnosti i sportisti su se oglasili povodom godišnjice genocida u Srebrenici, a svi oni poslali su jasnu poruku: "Da se ne zaboravi".

Međutim, ono što je pozitivno iznenadilo javnost u našoj zemlji jesu i objave pojedinih klubova iz Turske na Instagramu koji su se također prisjetili stravičnog zločina koji je počinjen nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici.

Oglasi

Među prvima oglasio se turski velikan Trabzonspor s podsjećanjem da je danas 28. godišnjica genocida u Srebrenici, a na ovu objavu nije ostao imun ni bivši bh. reprezentativac Edin Višća koji je član tog kluba.

Višća je ostavio komentar na ovu objavu Trabzona i bilo je jasno da je oduševljen potezom kluba u kojem nastupa.

No, Trabzon nije jedini koji se sjetio genocida u Srebrenici. Oglasio se i bivši Višćin klub Bašakšehir gdje je bh. fudbaler proveo najbolje dane svoje karijere.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Koliko je Višći značila objava bivšeg kluba pokazao je također svojim komentarom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi