Trabzonspor postaje hrvatska reprezentacija: Bjelica dovodi još jednog Hrvata u turski tim

Benković blizu potpisa

Trabzonspor postaje hrvatska reprezentacija: Bjelica dovodi još jednog Hrvata u turski tim

Eldar Ganibegović

Nenad Bjelica je po preuzimanju turskog Trabzonspora doveo Mislava Oršića iz Southamptona, a sada je na pragu dovođenja još jednog hrvatskog fudbalera u redove bivšeg prvaka Turske.

U aprilu ove godine Nenad Bjelica preuzeo je ekipu Trabzonspora, a već u prvom prijelaznom roku nastoji dovesti što više Hrvata u ovaj tim.

Tako je već stigao Mislav Oršić, fudbaler koji je zimus napustio Dinamo i otišao u Southampton gdje se nije naigrao.

Pisalo se kako je blizu dolaska u redove ovog tima i Bruno Petković, reprezentativac Hrvatske i član Dinama, no posao je trenutno na čekanju.

Oglasi

Turski mediji danas prenose informaciju kako je blizu dolaska u redove Trabzonspora još jedan Hrvat, a u pitanju je Filip Benković.

Ovaj 25-godišnjak trenutno je član Udinesea u koji se vratio iz njemačkog Eintrachta (Braunschweig) s posudbe i iako ima ugovor do ljeta 2025. godine mogao bi napustiti sjeveroistok Italije.

On je karijeru počeo u Dinamu koji ga je 2018. godine prodao u Leicester za 14 i po miliona eura, no tamo se nije naigrao, nego je igrao na posudbama u Celticu, Bristol Cityju, Cardiffu i Leuvenu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Godine 2022. odlazi u Udinese u besplatnom transferu, no ni u Seriji A se nije uspio nametnuti pa je igrao u Cvajti za pomenuti Eintracht iz Braunschweiga.

Ukoliko stignu Benković i Petković Trabzonspor bi tako mogao postati prava mala reprezentacija Hrvatske, ali i Balkana, s obzirom na to da su članovi ovog tima Edin Višća, te tri grčka fudbalera - Bakasetas, Siopis i Kourbelis. 

Top Komentari

user1636137141
Imaju Grci. Imaju Hrvati. Edin Višća je ko zna odakle!?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi