Turci otkrili detalje ugovora Mislava Oršića - Postao je milioner

Hrvat se skrasio u Trabzonsporu

Turci otkrili detalje ugovora Mislava Oršića - Postao je milioner

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Mislav Oršić (30) novi je igrač Trabzonspora. Turski tim je 30-godišnjeg ofanzivca doveo iz engleskog Southamptona i platio ga je 2.4 miliona eura uz 20 posto od narednog transfera. Poznati su i detalji njegovog ugovora i Oršić je postao milioner.

Mislav Oršić napustio je Southampton nakon šest mjeseci u kojima nije dobio pravu šansu da pokaže šta zna. Odlučio je karijeru nastaviti u Turskoj i prihvatio je ponudu Trabzonspora kojeg s klupe predvodi hrvatski trener Nenad Bjelica.

Oršić je s turskim klubom potpisao ugovor na dvije godine uz mogućnost produžetka saradnje za još jednu sezonu. Potpis će Oršiću donijeti milione na računu i poznate su cifre.

Za redovne dvije godine Oršić će dobiti ukupno 3.2 miliona eura, odnosno imat će godišnju platu od 1.6 miliona eura. Izvjesno je i da će ostati i treću godinu u klubu kada će mu se povećati primanja.

Oglasi

U ugovoru piše da je potrebno da u naredne dvije sezone hrvatski fudbaler odigra ukupno 40 utakmica. To će mu automatski aktivirati treću godinu ugovora u kojoj će dobiti 1.8 miliona eura.

Oršić sasvim sigurno može biti zadovoljan ciframa u ugovoru, ali on je jučer po dolasku u Trabzon istakao da ga zanima samo to da redovno igra.

"Izuzetno sam sretan što sam ovdje. Nadam se kako ćemo imati dobru sezonu. S trenerom Nenadom Bjelicom sam već radio i on je zaslužan što sam došao ovdje", rekao je Oršić i dodaje:

"Nisam puno razmišljao o gradu u koji dolazim. Došao sam igrati fudbal", poruka je 30-godišnjeg ofanzivca.

Prije januarskog odlaska u Southampton Mislav Oršić je pet godina nosio dres zagrebačkog Dinama i igrao je fudbal života u redovima hrvatskog šampiona.

Nije niko slutio da će eksplodirati u dresu tima s Maksimira. On je igrao zaista sjajno i postao je i reprezentativac Hrvatske, te je u modrom dresu zabio 91 pogodak u 214 nastupa. Za Hrvatsku je pogađao dva puta u 27 nastupa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Profesionalnu karijeru Oršić je počeo u Interu iz Zaprešića, a put do Dinama ga je vodio preko Italije, Slovenije, Južne Koreje i Kine. Nastupao je 30-godišnji fudbaler još za Speziju, Rijeku, Celje, Jeonnam Dragons, Changchun Yatai i Ulsan Hyundai.

Top Komentari

user1675926959
Nisi ni ti Mislave normalan Bolje da si se vratio u HNL nego što si otišao u Tursku ligu koja je poluamaterska po kvalitetama Ti baš budala prava
1 0
stranputica
Nije ni u Dinamu imao puno manju platu, bio je jedan od najbolje plaćenih igrača...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti