Hrvat je u velikom transferu napustio HNL, a umjesto slave doživio je ono što fudbaleri najviše mrze
Tonio Teklić je ljetos potpisao za Trabzonspor, ali odlaskom Nenada Bjelice i on je izgubio svoje mjesto i povjerenje koje je imao

Hrvat je u velikom transferu napustio HNL, a umjesto slave doživio je ono što fudbaleri najviše mrze

Edmir Škorić

Prošlog je ljeta, dakle sredinom 2023. godine, hrvatski fudbaler napustio Varaždin i potpisao za turski Trabzonspor, no nekoliko mjeseci kasnije stvari su se značajno promijenile u njegovoj karijeri.

Tonio Teklić je 23-godišnji fudbaler kojem se ukazala dobra šansa. Na adresu Varaždina stigla je 1.2 miliona eura teška ponuda iz Turske, pa je on ubrzo krenuo na (dalek) put.

Tada je još ekipu Trabzona vodio hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, ali odlaskom Bjelice (sada je u Union Berlinu), ponestalo je i vjere u Teklića, koji je prošao sve omladinske selekcije Hajduka, zbog čega je Splićanima pripao dobar dio kolača od transfera, jer je navodno na Poljud pristiglo oko 480.000 eura, odnosno čak 40 odsto od ukupne odštete.

Teklić je u dresu Varaždina odigrao ukupno 74 meča i dao je 13 golova uz devet asistencija, dok je u dresu Hajduka odigrao 37 mečeva i dao dva gola uz jednu asistenciju.

Čini se da je barem za sada Trabzonspor krupan zalogaj za njega, pa su ga Turci poslali na posudbu u Rusiju u tim Akhmat Grozny. Zapravo, Trabzonspor je prihvatio ponudu Rusa, dok Teklić tek treba da pristane na to, ali očekuje se i da hoće jer je svjestan da neće igrati u Turskoj.

Oglasi

U Trabzonsporu već neko vrijeme igra bivši reprezentativac BiH Edin Višća, koji je pomogao Tekliću u početku dok se pokušavao adaptirati na novo okruženje.

Krenulo je golom, a završilo jako loše

Inače, Teklić je imao sjajan debi za Trabzonspor, doduše nezvaničan, kada je u prijateljskoj utakmici prošlog ljeta zabio gol u 4:0 pobjedi nad drugoligašem iz Slovenije, ekipom Triglava.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Jako sam sretan što sam ovdje, nestrpljivo čekam sezonu. Od prvog dana se osjećam dobrodošlo. Jedan od ciljeva mi je postići što više golova. Igrat ću na svakoj poziciji na kojoj me trener vidi. Ako me pitate gdje se osjećam najugodnije, mogu vam reći samo da je to na terenu", rekao je Teklić nakon utakmice, ali nije ni slutio da će nekoliko mjeseci biti otpisan i da će morati da ide dalje.

Fudbaleri općenito preziru posudbe, svjesni da su izgubili povjerenje trenera svog kluba, ali ponekad to dođe kao dobra šansa da "ožive" karijeru ili da pokažu svoju pravu vrijednost jer im se uglavnom da više prostora za igru. Bude li Hrvat to iskoristio na najbolji način, vrlo moguće da će se Turci ugristi za jezik i da će ga htjeti nazad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi