Transfer u završnoj fazi: "Da, istina je za Edina"
Foto - EPA

Odlazi u Trabzonspor

Transfer u završnoj fazi: "Da, istina je za Edina"

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća (31) uskoro će promijeniti sredinu.

Iskusni krilni napadač nalazi se na korak od potpisa za Trabzonspor i transfer bi trebao postati služben već početkom januara.

Trabzonspor i Bašakšehir još uvijek pregovaraju o transferu, a istanbulski tim je potvrdio da bi Višća nakon 10 godina mogao otići.

Pomoćni trener Erdinc Sozer je nakon međusobnog meča ovih klubova potvrdio da je sve veoma blizu realizacije.

"Vijesti o Edinu Višći su istinite, ali transfer još uvijek nije kompletiran. Čut ćete o tome kada bude pravo vrijeme", rekao je Sozer.

Bh. fudbaler je imao srdačan susret na meču s trenerom Trabzonspora Abdullahom Avcijem i čini se kako će ovaj duo ponovo sarađivati.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bašakšehir za ovaj transfer traži četiri miliona eura i pregovori još uvijek traju.

Edin Višća je apsolutna legenda Bašakšehira. Od 2011. godine je u ovom timu, a odigrao je ukupno 398 utakmica i ima učinak od 110 golova i 118 asistencija.

Top Komentari

Mackintosh
Iz jednog lijevog kluba prelazi u drugi lijevi klub
7 7
TesanjskiBrnjo
Pa ovaj svaki mjesec negdje prelazi, prodje mi mladost u spekulacijama o njegovom transferu.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi