Pojavio se klub koji Istanbulu želi preuzeti finale Lige prvaka, stadion daleko od adekvatnog!

Već poslali prijedlog

Pojavio se klub koji Istanbulu želi preuzeti finale Lige prvaka, stadion daleko od adekvatnog!

A. Čaušević

Finale Lige prvaka je planirano za 29. maj, a snage će odmjeriti engleski klubovi Manchester City i Chelsea. 

UEFA je donijela odigra pred publikom, a navodno će navijači Chelsea i Manchester Citya dobiti po 4.000 ulaznica, a mjesto odigravanja bi trebao biti stadion Ataturk u Istanbulu.

Za potvrdu sad čekaju turske vlasti, obzirom da je u Turskoj na snazi zabrana kretanja do 17. maja zbog loše slike vezane za pandemiju koronavirusa, pa postoji mogućnost da se stadion za finale promijeni.

Aston Villa je danas poslala i zvaničnu ponudu UEFA-i da Villa park bude domaćin kako bi se izbjegla potreba da 8.000 navijača iz Engleske putuje u Tursku.

Obzirom da su oba tima iz iste zemlje sve je veći politički pritisak da se finale preseli u Englesku, a sve će zavisiti od toga hoće li britanske vlasti staviti Tursku na listu zemalja gdje je dopušteno putovanje.

Villa park ne ispunjava UEFA-ine standarde za tako važan događaj. Novinarska loža je neadekvantan kao i ostale potrebe za novinare, također i nema dovoljno pozicija za kamere što bi zahtjevalo ulaganja. Inače, kapacitet ovog stadiona je 43.000 sjedećih mjesta što je u ovom slučaju zanemarivo. 

Eventualno pomjeranje domaćinstva finala iziskuje ogromne troškove jer bi svi tv operateri, novinari, UEFA-ino osoblje i drugi angažovani morali mijenjati planove i bili bi primiorani na boravak u karantinu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećanja radi, Manchester City je do Istanbula došao nakon eliminacije PSG-a u polufinalu ukupnim rezultatom 4:1, dok je Chelsea sa ukupnih 3:1 eliminisao Real Madrid.

Ovo će bitii drugo englesko finale u tri sezone, obzirom da su 2019. godine finalni duel igrali Liverpool i Tottenham, a na kraju je slavio Liverpool.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Nije to bosna da se 5 do 12 promjeni teren i sudija
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti