Artetin Arsenal daje 110 miliona eura za zvijezdu Reala: "Ako ne zaigra protiv Cityja, naš je"

Real ga ne želi prodati, ali...

Artetin Arsenal daje 110 miliona eura za zvijezdu Reala: "Ako ne zaigra protiv Cityja, naš je"

Edmir Škorić

Arsenal je voljan dovesti veliko pojačanje iz Real Madrida i spreman je da ga plati čak 110 miliona eura.

Florentino Perez odavno u Real Madridu okuplja najbolje fudbalere svijeta, ali to ne znači da nije spreman da se nekih i odrekne. Neki uostalom nisu sigurni kao starteri i u slučaju dobre ponude, razmotrit će se njihova prodaja.

U toj selekciji je i Eduardo Camavinga. Francuskog reprezentativca želi Arsenal i spreman ga je kupiti za vrtoglavih 110 miliona eura, a njega samog namamiti činjenicom da bi igrao "u najjačoj ligi na svijetu", da bi bio starter ekipe koja se bori konstantno za titule i, što je takođe važno, u sjevernom Londonu bi mogli da udovolje svim njegovim financijskim zahtjevima.

U Londonu se pojavilo nekoliko glasina koje ukazuju na Arsenalov početak ofanzive u želji da se dovede Francuz, a u upravi Arsenala su navodno uvjereni da će imati mnogo veće šanse za reakizaciju ovog transfera ako fudbaler ne bude starter u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja.

"Ako ne zaigra protiv Cityja, naš je, moramo da iskoristimo situaciju", rekao je jedan od članova Arsenalove uprave.

Oglasi

S druge strane, Real Madrid ne razmišlja o prodaji Camavinge, kojeg smatraju jednim od nedodirljivih. "Nećemo ga prodati, ostaje sigurno", poruka je Kraljeva.

Arsenal je spreman dati čak 110 miliona eura, ali pitanje je da li je Real spreman odreći se igrača blistave budućnosti. Oni su uvjereni da će postati jedan od najboljih veznjaka na svijetu i ne žele da riskiraju gubitak talenta takvog kalibra.

Nadalje, igra puno ove sezone i Carlo Ancelotti računa na njega u ključnim utakmicama. Vidjet ćemo uostalom protiv Manchester Cityja koliko je ili nije važan Realu, a to sada nestrpljivo čekaju i u Arsenalu.

Igrač koji ima samo 21 godinu doveden je za "samo" 31 milion eura iz Rennesa u ljeto 2021. godine. Ove sezone je sakupio 33 nastupa i ima dvije asistencije, dok još čeka na prvijenac u dresu Reala ove sezone. Prethodno je postigao dva gola već 132 upisana nastupa za madridskog velikana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uz to, Camavinga je redovan u timu Francuske i ima 15 nastupa te jedan gol, a po svemu sudeći gledaćemo ga i na Euru ovog ljeta u Njemačkoj zajedno sa saigračem Aurelianom Tchouamenijem, vjerovatno i sa Kylianom Mbappeom, budući da je 25-godišnji superstar na pragu potpisa za Real.

Inače, nije Camavinga jedni igrač Reala na radaru Arsenala, budući da se navodno Topnici zanimaju i za Rodryga, koji bi zbog dolaska Mbappea mogao ostati uskraćen za veću minutažu i kojeg bi Real mogao prodati, iako niko ne želi da izgubi takvog fudbalera, ali u jednom trenutku Madriđani će jednostavno morati da se odriču nekih igrača zbog dolaska drugih.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Još će i Gulera ukljucit
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi