Najskupljeg na svijetu učinio nevažnim, sad potpisuje ugovor života: Realov gol je s njim siguran
Ukrajinski golman Andriy Lunin ostaje u Real Madridu (Foto: EPA)

Lunin ostaje Kralj

Najskupljeg na svijetu učinio nevažnim, sad potpisuje ugovor života: Realov gol je s njim siguran

Midhat Šljivak

Ukrajinski golman Andriy Lunin ostaje u Real Madridu. 25-godišnji čuvar mreže dogovorio je detalje oko novog ugovora s Kraljevima.

Andriy Lunin iza sebe ima fenomenalnu sezonu koju će krunisati na najbolji mogući način - novim ugovorom s Real Madridom.

25-godišnji ukrajinski golman sezonu je počeo kao rezerva Thibautu Courtoisu. Nije mu Carlo Ancelotti vjerovao ni nakon povrede Belgijanca, pa je u klub stigao najskuplji golman svijeta Kepa Arrizabalaga.

Međutim, Lunin je kratko bio broj dva španskom čuvaru mreže. Ancelotti je na kraju prelomio da će Ukrajinac postati prvi golman do kraja sezone, a Kepa će biti vraćen u Chelsea, odakle je posuđen.

Tako je Lunin uništio Kepin san da se vrati na veliku scenu. Potpuno ga je stavio u drugi plan i Španac će morati da se izbori s Chelseajem oko odlaska sa Stamford Bridgea, gdje se vraća kao treći izbor na golu.

Oglasi

Lunin je s druge strane dobro naplatio fenomenalne partije. Dobio je novi ugovor s Realom, više neće biti najslabije plaćen fudbaler u timu, te u novu sezonu će definitivno ući rame uz rame s Courtoisom.

Povrijeđeni Belgijanac trebao bi imati status prvog golmana. Međutim, Lunin je pokazao da je zaista vrhunski kvalitet i neće biti iznenađenje ako se u jednom trenutku Ancelotti odluči na njega.

Lunin je ove sezone nastupio u 24 utakmice. Čak 11 puta je sačuvao mrežu, a primio je 19 pogodaka.

Ukrajinac je od 2018. godine stanovnik Madrida

Andriy Lunin je kao talentovani golman Zorye stigao u Real Madrid 2018. godine. Plaćen je 8.5 miliona eura.

Oglasi

Kraljevi, očekivano, nisu odmah računali na njega i uslijedile su brojne posudbe. Prvo je bio u Leganesu, a zatim Valladolidu i Oviedu.

Zbog male minutaže u proteklim godinama Lunin je imao namjeru otići na kraju ove sezone. Međutim, sve se iznenada promijenilo. Stao je među stative i postao je broj jedan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada će imati šansu da izazove i Courtoisa. Uvjeren je da može zadržati 'jedinicu' i ostaje nam da vidimo je li to zaista tako.

U dresu Kraljeva Ukrajinac je nastupio ukupno 41 put. Većinu utakmica odigrao je ove sezone. Primio je ukupno 38 golova, a 15 puta je sačuvao mrežu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi