Manchester United krenuo po još jedno sjajno pojačanje
Foto - EPA

Žele mladog veznjaka

Manchester United krenuo po još jedno sjajno pojačanje

M. Šljivak

Manchester United krenuo je u realizaciju još jednog sjajnog posla.

Nakon što su nedavno iz Borussije Dortmund završili transfer reprezentativca Engleske Jadona Sancha ubrzo će na Old Trafford stići još jedan mladi fudbaler.

Kako je naveo Fabrizio Romano, Crveni đavoli žele u svoje redove dovesti mladog francuskog veznjaka Eduarda Camavingu iz redova Rennesa.

Camavinga je postavljen kao prioritet za United. Ubrzo će početi pregovore sa Rennesom o transferu i ovaj 18-godišnjak bi mogao pojačati redove Crvenih đavola.

Nije međutim Manchester United jedini tim koji želi dovesti talentovanog francuskog veznjaka jer u redu za njegove usluge sve sami giganti.

Interes pokazuju PSG, Real Madrid, Chelsea i Bayern i mladi fudbaler će očigledno imati prave muke kada je u pitanju izbor nove sredine.

Treba svakako istaći da Rennes još uvijek nije dobio nijednu službenu ponudu za ovog tinejdžera, ali one će vjerovatno početi da stižu nakon Evropskog prvenstva.

Cijena ovog 18-godišnjeg fudbalera iznosi 40 miliona eura i bit će interesantno vidjeti gdje će on na kraju završiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Camavinga je prošao sve omladinske selekcije Rennesa, a za prvi tim je debitovao sa samo 16 godina.

Uspio je stići i do reprezentacije Francuske. Zabio je i gol i postao je najmlađi strijelac u nacionalnom timu nakon 1914. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
I prodat brunu kloca
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi