El Nacional: Klopp se pomirio sa Salahovim odlaskom, preporučio mu je klub

Egipćanin će biti prodan na ljeto?

El Nacional: Klopp se pomirio sa Salahovim odlaskom, preporučio mu je klub

E. Škorić

Mohamed Salah u ovom trenutku vjerovatno je najbolji igrač Evrope, a dokazao je to i u nedjelju postigavši čak tri gola Manchester Unitedu na Old Traffordu.

Sveukupno Salah ima 10 golova i pet asistencija u Premier ligi ove sezone, a efikasan je i na utakmicama Lige prvaka. Trenutno je aktuelna priča o Egipćaninu budući da mu ugovor ističe na ljeto 2023. godine, a još uvijek nije postignut dogovor između njega i Liverpoola oko nastavka.

Salah navodno ima previsoke zahtjeve kada je njegova plata u pitanju. Iako navijači očekuju da klub udovolji bilo kakvim njegovim zahtjevima i zadrži ga, El Nacional donosi priču o tome kako se menadžer Jurgen Klopp već pomirio s tim da Salah odlazi.

To bi značilo da će Liverpool na kraju sezone prodati Salaha, a prvi favorit za njegovo dovođenje je Real madrid. No, međutim, Klopp mu je navodno savjetovao da ipak izabere Barcelonu ispred Reala ako već odluči da zaigra u La Ligi.

Njemački stručnjak smatra da bi u Barceloni bio glavni igrač, dok bi u Real Madridu teško bio glavna faca jer se očekuje da Kraljevi kupe i Kyliana Mbappea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se samog Salaha tiče, on uporno izjavljuje da je sretan u Liverpool i da, ako se njega pita, nema ništa protiv da tu ostane do kraja karijere.

"Bio bih sretan kad bih ovdje mogao igrati do posljednjeg dana svoje nogometne karijere, ali ne mogu puno reći o tome. Nije sve u mojim rukama. Sve ovisi o tome šta klub želi, ne ovisi samo o meni. Iako, ne mogu vidjeti sebe kako igram protiv Liverpoola. Tužan sam. Teško je, ali vidjet ćemo šta će biti", rekao je Salah prije derbija s Manchester Unitedom u nedjelju.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Hahaha pa ovi nemaju love da dovedu stojana vranjesa a kamoli salaha
13 2
edin_93
Zašto bi Salah otišao u slabiju ligu i slabiju ekipu kad u Liverpoolu ima sve, a pogotovo status među navijačima povećat će mu platu i tjt. I kako neko može da zna šta je Klopp savjetovao Salaha? Valjda je to razgovor između dvije osobe, osim ako nisu izašli pred novinare i otkrili šta su pričali, smiješno!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi