Eldar Sivac narednu sezonu na posudbi u FK Rudar
Sivac se pojavio na prozivci NK Čelik, ali svjestan da neće imati veliku minutažu odlučio je se na još jednu posudbu, ovaj put u Rudar iz Kaknja

Mladi nogometaš NK Čelik

Eldar Sivac narednu sezonu na posudbi u FK Rudar

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbalski klub Rudar iz Kaknja u proteklih nekoliko dana angažovao je nekoliko nogometaša, koji bi naredne sezone trebali da predstavljaju pojačanja za ovaj tim.

Kakanjci sigurno žele napraviti dobar tim koji će biti u vrhu 1. lige FBiH, prije svega što klub kao Rudar to i zaslužujem, a i radi toga što klub naredne godine slavi 100 godina postojanja.

Danas se ekipi priključio još jedan nogometaš, koji bi naredne sezone trebao imati veliku minutažu. Riječ je o 19-godišnjem Eldaru Sivcu, koji u Rudar dolazi na posudbu iz NK Čelik. Ovaj nogometaš koji može igrati na poziciji desnog beka, ali i krila prošlu polusezonu proveo ja na posudbi u NK Vitez, gdje je odigrao 13 utakmica postigavši i jedan gol.

Sivac želi da ima što više utakmica u svojim nogama, a ne da grije klupu ili tribine na Bilinom polju, tako da će mu posudba u Rudaru sigurno dobro doći, kao i klubu, koji će imati mladog igrača, željnog utakmica, ali i radi toga što je igrač do 21. godine, što je posebno bitno.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar će sigurno u narednom periodu angažovati još nekoliko provjerenih igrača, koji će biti garant da će se klub naredne sezone boriti za vrh, a ne za opstanak u 1.ligi FBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi