Eliminaciji Benfice najviše se obradovao Ajax

Pred žrijeb

Eliminaciji Benfice najviše se obradovao Ajax

E. Škorić

Benfica je razočarala u Solunu, pa je od grčkog PAOK-a poražena s 2:1 i tako ostala bez šansi da igra grupnu fazu Lige prvaka.

Portugalci nisu uspjeli doći ni do play-offa i ovo naravno smatraju velikom tragedijom, ali njihova nesreća je Ajaxova sreća. Tako se na kraju ispostavilo.

Naime, s obzirom na eliminaciju Benfice, Ajax pred žrijeb grupe faze 1, oktobra prelazi iz trećeg u drugi šešir i samim tim ima veće šanse da izbjegne neke od najvećih timova Evrope.

Pored nizozemske ekipe u drugom šeširu se nalaze Barcelona, Atletico, Manchester City, Manchester United, Šahtar, Borussia Dortmund i Chelsea. Dakle, Ajax ne može dobiti nikoga od ovih ekipa u istoj grupi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To ujedno znači da neće doći do susreta Ajaxa i bivšeg trenera Ronalda Koemana koji sada trenira Barcelonu, a za koju igra Frenkie de Jong, bivši igrač amsterdamskog kluba. Uz to, isključena je mogućnost da se u grupnoj fazi Ajax sastane sa Hakimom Ziyechom (Chelsea) i Donnyjem van de Beekom (United).

Top Komentari

BlueBoys
Sta sve izbjegoše ljudi, a nama sudi "kengurko"iz Australije.Nije bio ofsajd protiv Nigerije. :D
4 1
rocccavela
Zašto Shaktar napišete kao Šahtar, a sve ostale ekipe regularno? Onda pišite i Mančester Junajted, Čelzi, itd. :)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije