U Srbiji u nevjerici zbog zastave navijača Novog Pazara, ali šute zbog veličanja ratnog zločinca

Na tribinama vatreno, na terenu 'petarda' u mrežu gostiju

U Srbiji u nevjerici zbog zastave navijača Novog Pazara, ali šute zbog veličanja ratnog zločinca

S. Mlaćo
Crvena Zvezda je jučer odigrala još jednu sjajnu partiju i bila ubjedljiva protiv FK Novi Pazar. Bilo je čak 5:1, a zanimljivo je bilo i na tribinama.

Domaći su imali veliku podršku, kapije su bile otvorene za sve simpatizere, no stigli su i gostujući navijači.

Poznata je velika netrpeljivost navijača Zvezde i Partizana  i navijači Novog Pazara, a u sve su se 'uključili' i srbijanski mediji. Prije samog meča naveli su da je došlo do tuče između navijača gostiju na autoputu, zbog čega su navodno kasnili na meč.

Blic također  navodi da su gosti po dolasku provocirali domaće navijače, a postavili su i prvu zastavu Republike BiH koju su oni nazvali zastavom Armije BiH.

Srbijanski mediji su taj potez nazvali sramotnim i naveli da takvim stvarima nije mjesto u sportu, no zanimljivo da šute na veličanje ratnog zločinca Ratka Mladića od strane navijača Zvezde, popularnih Delija.

“Kada su ušli na sam stadion "Rajko Mitić", oni su pored svojih obilježja istakli i zastavu armije BIH, što svakako nije nešto što želimo da vidimo u sportu.

Oglasi

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju, a najveću polemiku izazvalo je kada su istu ovu zastavu na Eurobasketu iznijeli reprezentativci Bosne i Hercegovine nakon pobjede nad Slovenijom.

Ovakvim stvarima definitivno nije mesto u sportu“, istakli su srbijanski mediji u svojim osudama, a prešutjeli su skandalozne poruke Delija i veličanje ratnog zločinca, što i nije ništa novo za njih.

I pored ubjedljivog poraza Novi Pazar je na šestom mjestu Super lige Srbije. Zvezda je prvoplasirana i ima 18 bodova prednosti nad FK Partizan.

Strijelci u jučerašnjem meču za Zvezdu bili su po dva puta Rakonjac i Kanga, te jednom Katai.

Za goste je pogodio Majdevac sa 11 metara.

Od prve minute za Novi Pazar igrali su Numan Kurdić i Samir Radovac.

Top Komentari

Slana_carsija
Prvo, to je zastava međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine. Drugo, na svakom koraku Šumske je zastava Srbije, pa se ovdje niko ne ibreti. Treće, "navijači" Zvezde čestitaju rođendan Mladiću, a Beograd pun grafita Karadžića i Mladića. Čak im je i predsjednik lijepio naziv ulice i trga po zločincu. I sve to im nije čudno, ali čudna je zastava međunarodno priznate države.
10 1
RuthlessDyni
Oboje za osudu.
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi