Prekid derbija u Srbiji, razlog je bizaran

TSC i Crvena zvezda

Prekid derbija u Srbiji, razlog je bizaran

E. Škorić

Utakmica 25. kola Superlige Srbije između TSC-a i Crvene zvezde u Bačkoj Topoli prekinuta je zbog nedostatka struje.

Utakmica je počela u 18:30 sati, a nedugo nakon toga krenuli su problemi. Nestalo je struje, zbog čega je radio svaki drugi relfektor, pa je sudija Miloš Milanović prekinuo duel.

Nakon više od pet minuta prekida zbog nestanka struje utakmica je nastavljena, no onda u 12. minuti ponoov problemi. U jednom trenutku je kompletan stadion bio u potpunom mraku.

Na kraju je sudija Milanović igrače poslao prema svlačionicama, nakon što je po treći put nestalo struje na stadionu. Sada je upitan nastavak ovog meča.

Iako zaista rijetko, ovakve stvari mogu da se dogode. Utakmica je trenutno prekinuta, a sve su prilike da se danas neće ni nastaviti.

Utakmice ova dva rivala po običaju su dosta interesantne i na njima po tradiciji pada veliki broj golova, a u posljednjem susretu koji se igrao u Bačkoj Topoli, Crvena zvezda je slavila sa 4:0.

Ipak, do trenutka prekida utakmice, mreže su mirovale. Zvezda je bila favorit uoči meča. Velikan iz Beograda je trenutno lider u prvenstvu sa 66 bodova, dok je TSC četvrti s 49 bodova.

Crveno-bijeli su u seriji od četiri pobjede u prvenstvu i nadaju se nastavku niza, a u dobroj formi je i TSC koji je na posljednja četiri meča upisao tri pobjede uz jedan remi.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zvezda inače ima čak 16 bodova više od drugoplasiranog Partizana i na pragu je nove titule. Osim Paritzana, 50 bodova ima i trećeplasirani Čukarički.

Na dnu tabele je Radnik sa 16, a Mladost GAT ima 17 i zauzima 15. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije