Elviru Koljiću prijeti duža pauza
Elvir Koljić nije imao sreće u posljednjoj utakmici Lecha (Foto: kkslech.com)

Možda bude morao i na operaciju

Elviru Koljiću prijeti duža pauza

Uoči nedjeljnog klasika poljske lige između Legije Warszawe i Lech Poznańa, trenersko osoblje gostiju suočava se sa istim problemima kao i prije utakmica protiv Śląsk Wrocława i Korone Kielce. 

Iako za prekousutra nema kartoniranih igrača, trener Nenad Bjelica imat će strašnih problema kako staviti početnih 11.

U nedjelju definitivno neće moći računati na rekonvalescenta Macieja Makuszewskog, kao ni našeg Elvir Koljića. Doskorašnji igrač Krupe već na početku susreta sa Silesijom morao je napustiti teren.

Tačnije vratio se nakon što je doživio povredu, ali nije izdržao. Pod sumnjom na povredu kolateralnih ligamenata, jučer je obavljen pregled, no detaljno nije moglo biti utvrđeno koliko će Koljić odsustvovati sa terena, pa će tek danas biti poznato koliko će 23-godišnjak biti izvan pogona.

Ako se ispostavi da mora na operacju, pauza će teško biti manja, ali u svakom slučaju s treninga će eskivirati barem nekoliko tjedana.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Njegova odsutnost znači da Lech Poznań sada ima dva napadača, a upitan je i nastup Darke Jevtića koji također ima problema s koljenom.

Nedjeljna utakmica Legia Varšava - Lech Poznań igra se od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi