Elvis Sarić lakše povrijeđen, ali dolazi u Sarajevo: "Vidjet ćemo..."
Foto: EPA

Neizostavan u zamislima Prosinečkog

Elvis Sarić lakše povrijeđen, ali dolazi u Sarajevo: "Vidjet ćemo..."

Početkom naredne sedmice nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u Sarajevu.

Pohod na Evropsko prvenstvo će Zmajevi započeti upravo u našoj zemlji, gdje će ugostiti selekcije Armenije i Grčke, a ono što raduje selektora Prosinečkog jeste da su svi igrači više-manje u dobroj formi i da nema većih povreda.

Za sada je zbog povrede jedino otkazao Stjepan Lončar iz Rijeke, a iako bolove osjeća i Elvis Sarić, pojavit će se na okupljanju gdje će medincinski tim učiniti sve da ga osposobi i stavi na raspolaganje reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Već desetak dana imam problema s povredom, ali doći ću u Sarajevo, pa ćemo s medicinskim timom napraviti sve što je moguće. Vidjet ćemo...", kazao je kratko Elvis Sarić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sarić je zbog povrede bio primoran propustiti i uvodne dvije utakmice u južnokorejskom prvenstvu, a imajući u vidu koliko je dosad korektno odrađivao svoj posao u reprezentaciji, nema sumnje da bi njegovo odsustvo stvorilo određene probleme Prosinečkom.

Otkako je Prosinečki selektor, ovaj 28-godišnji nogometaš koji je rođen u Dubrovniku odigrao je sve utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi