Sarić: Potrošili smo se protiv Austrije, Španija nam je bila odličan test
Možemo ipak biti zadovoljni onim što su pokazali naši Zmajevi sinoć u Španiji

Poraz Zmajeva u Španiji

Sarić: Potrošili smo se protiv Austrije, Španija nam je bila odličan test

S. Mlaćo

Nogometna reprezentacija naše zemlje poražena je sinoć u Las Palmasu od Španije sa minimalnih 1:0. Tek pred sami kraj Španci su stigli do pogotka i pobjede, ali svakako da možemo biti zadovoljni prikazanim.

Pružili smo jako dobar otpor jako kvalitetnom rivalu, a da je bilo malo više sreće kraj susreta mogli smo dočekati neporaženi. Ni i pored toga, naši momci su zadovoljni.

"U prvih 45 minuta smo pokazali da možemo da se nosimo i sa najboljim selekcijama na svijetu. I selektor je bio zadovoljan našom igrom u tom periodu. Nedostajao nam je završni pas, ali drago mi je da smo pokazali da Bosna i Hercegovina ima kvalitetne igrače i da se nismo uplašili od faorizovanog protivnika. Za mene je zadovoljstvo što smo igrali protiv ovako velikih fudbalskih imena i što smo pokazali da možemo da im pariramo", kazao je nakon meča Bojan Nastić.

Elvis Sarić smatra da je ovaj susret bio dobar test za našu reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Nakon teške utakmice sa Austrijom u kojoj smo se dosta i potrošili, sada smo igrali protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Suprotstavili smo im se veoma dobra, ali nažalost pred kraj utakmice smo primili gol iz situacije gdje smo mogli i bolje da reagujemo. Sve u svemu dobra utakmica i odličan test za nas gdje smo pokazali da možemo da se nosimo i sa ekipama poput Španije", jasan je bio Sarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi