Neočekivan transfer reprezentativca Sjeverne Makedonije blizu realizacije
FOTO: EPA

Iznenada se sve odigralo

Neočekivan transfer reprezentativca Sjeverne Makedonije blizu realizacije

Haris Zilić

Fudbalski reprezentativac Sjeverne Makedonije Eljif Elmas (24) mogao bi ove zime napraviti vrlo dobar transfer, a cijela priča dobila je iznenadan tok.

Elmas je na meti RB Leipziga i njemački tim neće puno odugovlačiti već je spremio ponudu od 25 miliona eura plus bonuse.

Pitanje je da li će Napoli zadovoljiti ova ponuda jer Elmas ima ugovor do juna 2025. godine, ali i trenutnu vrijednost od 26 miliona eura.

U Napoliju su već ranije istakli da će razmatrati ponude koje budu dolazile, a čini se da ih je potez tima iz Leipziga iznenadio.

Istina, Makedonac je i ranije bio na meti pojedinih evropskih klubova, ali njemačka ekipa je od svih bila najkonkretnija.

Oglasi

U Napoli je došao 2019. godine iz Fenerbahcea nakon dvije sjajne sezone provedene u turskom velikanu gdje je i pokazao sav svoj kvalitet.

U tekućoj sezoni Elmas je odigrao za Napoli 16 utakmica u svim takmičenjima i postigao dva gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Redovan je reprezentativac Sjeverne Makedonije za koju je već skupio 52 nastupa i postigao 12 golova.

Da li će svoj fudbalski put nastaviti u Bundesligi saznat ćemo već ove zime.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi