Čovjek kojem će Messi zauvijek biti zahvalan: "Žena me kaznila, još nisam upoznao kćerku"

O njemu se najmanje priča

Čovjek kojem će Messi zauvijek biti zahvalan: "Žena me kaznila, još nisam upoznao kćerku"

A. Čaušević

Leo Messi je čovjek o kojem se najviše priča i piše nakon što je Argentina stigla do trofeja Copa Americe.

Messi je sa četiri gola bio prvo ime turnira i konačno je dočekao trofej u dresu Gaučosa, za to će zauvijek biti zahvalan Emilianu Martinezu.

Golman Aston Ville je bez dileme jedno od imena koja su obilježila turnir. Odbranio je tri penala u polufinalu protiv Kolumbije, a u finalu je na fenomanaln način zaustavio Richarilisona i Gabigola u situcijama jedan na jedan.

Potpuno je zasluženo ponio nagradu "Zlatna rukavica" jer je imao četiri utakmcie bez primljenog gola i bio je najbolji na turniru.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRLPxWLrcZQ/[/instagram]

"Nemam riječi da opišem ovaj trenutak. O ovome sam sanjao kao dječak. Otišao sam u Arsenal sa 17 godina da tražim bolji život za sebe i prodoicu. Poslije dosta napora stigao je ovaj momenat, ovaj 'Maracanazo'", rekao je ovaj 28-goidšnjak.

Oglasi

Martinez je već nekoliko godina u braku sa Mandinhom Martinez s kojom od ranije ima sina, a prije početka turnira ovaj par je dobio i kćerku.

Rođenje drugog djeteta je propustio jer je želio svim silama da osvoji Copa Americu, morao je provesti 45 dana u balonu pa nije mogao prisustvovati važnom trenutku u životu svakog čovjeka.

"Reako sam da želim da podarimo titulu najboljem na svijetu. Rekao sam ženi da mi je to san i ona me kaznila. Još nisam bio u mogućnosti da upoznam kćerku" objasnio je.

"Želim da uživam s porodicom, zagrlim kćerku. Prošao sam kroz mnogo stvari, ljudi mi nisu vjerovali, ali sam ušao u historiju. Uspio sam. Pandemija je učinila da svi Argentinci pate, ovo je za njih", poručio je golman Aston Ville.

Oglasi

Vrhunac na turniru Martinez je imao u polufinalu protiv Kolumbije kada je pobjednik odlučen poslije penala.

Martinez se našao u centru pažnje posebno kod penala u trećoj seriji kada je loptu uzeo defanzivac protivničkog tima Yerry Mina.

Golman Argentine počeo je odmah dobacivati Mini kako bi ga zbunio i izbacio iz takta što je na kraju i uspio jer je Kolumbijac loše šutirao, a Martinez je zaustavio njegov udarac.

"Nervozan si? Ja vidim da si nervozan. Znam gdje ćeš pucati. Gledaj kako ću te sad pojesti", govorio je Martinez igraču Kolumbije.

Nakon toga uključio se i Lionel Messi koji je skakao od sreće, a zatim je dobacivao bivšem saigraču iz Barcelone: "Zašto sada ne plešeš".

Martinez je član Arsenala bio od 2012. godine. Nije uživao veliko povjerenje, ali kada bi god dobio šansu branio bi besprijekorno kao što je bio slučaju u finalu FA Cupa prošle godine. Ipak, to mu nije garantovalo "jedinicu" na golu Topnika pa je otišao u Aston Villu i definitivno nije pogriješio.

Promo

Top Komentari

mer12
smijesan fudbal, miki maus trofej i igraju na njivi od terena hahaah... Lijepa Europa
1 10
Mele
Golman ih je spasio, na penalima i u finalu, 3 cista gola je odbranio. Di Maria jeste igrao za klasu, vezni red takodje, gruba finalna utakmica, Messi je igrao dobro , ali trebalo je ovaj pritisak izdrzati. Da nije osvojio, pljuvali bi ga citav zivot sigurno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi