Interes za utakmicu Grčka - BiH skoro pa nikakav
Susret će se igrati na Olimpijskom stadionu u Atini

Kvalifkacije za EP

Interes za utakmicu Grčka - BiH skoro pa nikakav

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina će u oktobarskom prozoru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrati dvije utakmice. 

Zmajeve čekaju dueli sa Finskom i Grčkom te su izabranicima Roberta Prosinečkog neophodna dva trijumfa ukoliko žele da zadrže šanse za direktan plasman na završnu smotru najboljih evropskih selekcija.

Bh. reprezentacija će 12. oktobra dočekati Fince na Bilinom polju, dok će tri dana kasnije gostovati u Atini protiv starog poznanika.

Posljednjih 10-ak godina između BiH i Grčke se zbog velikog broja međusobnih duela i odigranih bitnih utakmica stvorilo pravo rivalstvo, često je znalo doći do tenzija na tribinama i na terenu, ali prema svemu sudeći to ovo neće biti slučaj.

Prema infromacijama iz Grčke interes za susret na Olimpijskom stadionu u Atini je skoro pa nikakav jer je do sada prodato svega nekoliko stotina ulaznica.

Loši rezultati doveli su da Grci u značajnoj mjeri prestanu pratiti reprezentaciju. Tako je na susretu protiv Lihtenštajna atmosfera bila sablasna.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

I taj meč je odigran na OAKA stadionu koji ima kapacitet od 70.000 sjedećih mjesta, a na tribinama se našlo svega 2.000 gledaoca.

Nakon šest utakmica Heleni su skupili svega pet bodova, za drugoplasiranom Finskom kasne sedam bodova zbog čega ne čudi zašto Grke i ne zanima previše njihov nacionalni tim.

Top Komentari

lega
A isto tako bi trebalo da bude i sto se tice nase reprezentacije u zenici nebi trebalo niko da ide sve dok se nasi reprezentativci ne uozbilje i počnu igrat kako treba
0 0
lega
A isto tako bi trebalo da bude i sto se tice nase reprezentacije u zenici nebi trebalo niko da ide sve dok se nasi reprezentativci ne uozbilje i počnu igrat kako treba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi