Zlatan Bajramović ne može u stručni štab reprezentacije, Adnan Čustović postaje desna ruka Barbarezu
Zlatan Bajramović vjerovatno neće biti u stručnom štabu Sergeja Barbareza (Foto: AFP)

Novi selektor finalizira stručni štab

Zlatan Bajramović ne može u stručni štab reprezentacije, Adnan Čustović postaje desna ruka Barbarezu

Midhat Šljivak

Sergej Barbarez je prije nekoliko dana imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i on bi ovu funkciju trebao obavljati u naredne četiri godine. Dobio je legendarni kapiten odriješene ruke u izboru pomoćnika, no za sada ne ide sve po planu kada je u pitanju angažman stručnog štaba i izvjesno je da na nekoliko planiranih imena neće moći računati.

Sergej Barbarez je kao novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine imao plan da u stručni štab angažuje velika imena bh. fudbala.

Kao njegovi pomoćnici spominjali su se Zlatan Bajramović i Vedad Ibišević, no za sada njihov dolazak djeluje poprilično nerealno. Posebno se to odnosi na Bajramovića.

Ekipa njemačkog Karlsruhera, gdje 44-godišnjak ima ulogu pomoćnog trenera, ne dopušta Bajramoviću da se priključi nacionalnom timu Bosne i Hercegovine i čini se kako on neće biti u stručnom štabu Sergeja Barbareza.

Slična je situacija i s Vedadom Ibiševićem. On je trenutno angažovan u američkom MLS-u, radi kao pomoćnik Sandra Schwartza u ekipi New York Red Bullsa i njegov angažman u reprezentaciji trenutno je pod velikim upitnikom.

Oglasi

Međutim, nazire se ime čovjeka koji bi mogao biti desna ruka Sergeja Barbareza. SportSport neslužbeno saznaje da bi to mogao biti Adnan Čustović.

Ovaj 46-godišnji Mostarac poznato je lice u bh. fudblu. Nekadašnji je reprezentativac i već je imao ulogu pomoćnog trenera u reprezentaciji kod Dušana Bajevića.

Posljednji angažman Čustović je imao u splitskom Hajduku. Pomagao je Ivanu Leki na klupi splitskog velikana, a u samostalnoj trenerskoj karijeri radio je u belgijskim ekipama Oostende, Beveren i Kortrijk.

Foto: Adnan Čustović / Foto: Ivana Ivanović / Pixsell)

Barbarez bi uskoro trebao imenovati pomoćnike u stručnom štabu. Neće nažalost moći dobiti sve one koje je želio, ali ima apsolutnu slobodu izbora i vidjet ćemo za koga će se sve odlučiti.

Čustović će prema svemu sudeći definitivno biti njegova desna ruka u nacionalnom timu Bosne i Hercegovine, tu bi trebao kao trener golmana biti i Kenan Hasagić, a vidjet ćemo za koga će se sve selektor na kraju odlučiti.

Oglasi

Barbarez: "Bit će tu ekipa koju će svi podržati"

Na predstavljanju u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez je poručio kako će u stručnom štabu biti ekipa koju će svi podržati.

Nije želio govoriti o imenima, razgovori su u završnoj fazi, a Sergej je relativno mirno govorio o tome.

"Sami znate da je taj neki reprezentativni fudbal drugačiji od klupskog i pita se taj menadžerski dio posla koji bi mene najviše zanimao. Bit će tu ekipa koju ćete svi podržati. U nekim smo finalnim razgovorima. Bit će to dobro", poručio je Barbarez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvi izazovi za novog selektora bit će zaista žestoki. Bh. selekcija u junu igra dvije zaista fenomenalne utakmice.

Prvo će 3. juna BiH naš najbolji tim gostovati na St. James Parku selekciji Engleske, a potom slijedi gostovanje Italiji 9. juna na stadionu Carlo Castellani u Empoliju.

Top Komentari

Hashim_Kuchuk_Hoki
Može pričat ko šta hoće ali ovo od strane Bajramovića i Ibiševića je iscenirano. Neće momci da im šef bude poker igrač. Dok su oni učili za trenereske licence Barbarez je igrao poker turnire. Ne vidim što bi se bacali oni njemu pod noge!
1 0
pjanke.sa
Nemojte molim vas bez Almira Seferovica, on je ipak kondicioni samo u Zelji i zenskoj repki. Do sada je pokazao da moze da bude trener u 5-6 klubova istovremeno, ocito se posveti poslu u svakom klubu. Kod njega jedan dan traje 48 sati.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti