Zakazana press konferencija, Zeljković se obraća javnosti na temu selektora

Očekuje se predstavljanje Sergeja Barbareza

Zakazana press konferencija, Zeljković se obraća javnosti na temu selektora

Samir Mlaćo

Nogometni savez naše zemlje potvrdio je da će se u prostorijama NS BiH u petak održati press konferencija.

Tema će naravno biti izbor novog selektora A reprezentacije naše zemlje, a očekuje se da bude potvrđeno da će našu reprezentaciju u narednom periodu predvoditi legendarni Sergej Barbarez.

Kako je SportSport ranije i najavio, u 15:30 sati biće održana sjednica IO NS BiH nakon koje će biti povrđeno imenovanje Barbareza.

Barbarez bi se nakon toga treba obratiti javnosti, a na press konferenciji će biti i prvi čovjek Saveza Vico Zeljković.

"U petak, 19.04.2024. godine u 17:00 sati u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu biće održana press konferencija.

Predstavnicima medija će se obratiti predsjednik Saveza Vico Zeljković povodom posljednjih aktivnosti NS/FS BiH vezano za izbor selektora „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine", naveli su iz NS BiH.

Oglasi

Kako je već poznato, NS BiH se prije par dana razišao sa Savom Miloševićem, a odmah su se pojavile informacije da će novi selektor biti Barbarez.

Barbarez je bez trenerskog iskustva, što sigurno zabrinjava sportsku javnost, ali ipak će dobiti podršku, te odriješene ruke na četiri godine.

Sergej Barbarez je apsolutna ikona fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i čovjek koji izaziva veliko poštovanje.

Dres nacionalnog tima Sergej je prvi put obukao 1998. godine. Nastupao je za reprezentaciju osam godina i u 47 nastupa postigao je 17 golova.

Kao fudbaler Barbarez iza sebe ima ogromno iskustvo. Karijeru je započeo u Veležu, a zatim odlazi u Njemačku gdje je nastupao od 1992. do 2008. godine kada je okončao karijeru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ime u ovoj zemlji počeo je sticati u ekipi Hannover 96, igrao je zatim za Union Berlin, Hansu iz Rostoka, Borussiju iz Dortmunda, HSV, te Bayer Leverkusen.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača Bundeslige i ostavio je dubok trag u Njemačkoj.

Top Komentari

user1676300203
Kako je moguce da je Beus 20 godina podpredsjednik saveza? Sta rade ovi Bosnjaci u ovom savezu…??? Do kada cete sutiti?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi