Juventus konačno izgleda kao prava ekipa

Trijumf Stare dame u Empoliju

Juventus konačno izgleda kao prava ekipa

Midhat Šljivak

Juventus je u 3. kolu italijanske Serije A gostovao na Carlo Castellani stadionu kod ekipe Empolija i slavio je pobjedu rezultatom 2:0.

Juventus je u Empoliju stigao do druge pobjede ove sezone. Bianconeri su dominirali protiv svog domaćina i na kraju su zasluženo upisali tri boda.

Mnogo bolji je Juve bio od prve minute. Tim Massimiliana Allegrija je napadao, stvarao šanse, a u 24. minuti su zasluženo stigli do vodstva. Danilo je na pravom mjestu i zabija za 1:0.

Potom je Stara dama promašila još nekoliko izglednih šansi, a u 39. minuti Dušan Vlahović propušta šansu da možda i riješi utakmicu.

Sudija Ayroldi je dosudio penal u korist Juventusa. Odgovornost preuzima Dušan Vlahović, no šutira očajno, pa mu Berisha brani udarac i na odmor se odlazi minimalnim vodstvom Bianconera od 1:0.

Oglasi

I u nastavku je Juve bolji rival. U 66. minuti je Paul Pogba postigao pogodak koji je ponišen zbog ofsajda.

Iskusno je Juve odrađivao ovaj meč. Tipičnom Allegrijevom igrom je završio posao u ovom susretu i stigao je do zaslužena tri boda.

Tačka na meč stavljena je u 82. minuti. Chiesa je pobjegao odbrani, zaobišao je Berishu i postavio je konačnih 2:0.

Juventus je iz tri kola osvojio sedam bodova. Mnogo bolje torinski velikan izgleda u odnosu na prošlu sezonu i svakako je za njih dobra stvar što ne igraju Evropu jer su odmorniji od drugih.

Empoli je s druge strane zakucan za dno tabele s tri poraza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 3. kolo:

Empoli - Juventus 0:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi