Juventus razbio Udinese, a Allegri održao lekciju svom napadaču: "Sutra ide frizeru na šišanje"

Dobro je vidio šta radi

Juventus razbio Udinese, a Allegri održao lekciju svom napadaču: "Sutra ide frizeru na šišanje"

E. Čaušević

Juventus je na fantastičan način otvorio novu sezonu jer je na gostovanju ubjedljivo pobijedio Udinese sa 3:0. Nakon meča u centru pažnje našao se Massimiliano Allegri koji je poručio da će se jedan od njegovih igrača morati odmah ošišati jer je više pazio na svoju frizuru nego na stanje na terenu.

Juventus prošle sezone nije bio na svom nivou jer je bilo jasno da ovaj klub prolazi kroz velike promjene i smjenu generacija. Čelnici kluba su "istrpili" Maxa Allegrija loše rezultate, a čini se da bi to mogao biti dobar potez.

Stara dama je novu sezonu Serije A otvorila pobjedom u Udinama, a sve je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena kada je Juventus vodio sa 3:0.

Goste iz Torina u prednost je doveo Chiesa već u drugoj minuti, dok je Vlahović sredinom prvog dijela iz penala pogodio za 2:0. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Rabiot stavlja tačku na ovaj meč i postavlja konačnih 3:0 za Juventus.

Allegri je sigurnu prednost iskoristio da pruži drugim igračima šansu na terenu, a u finišu utakmice u igru je ušao i turski napadač Kenan Yildiz.

Oglasi

Ovaj 18-godišnjak zamijenio je Vlahovića i na terenu je proveo nekih desetak minuta. No, bio je u centru pažnje nakon utakmice jer se Allegriju uopšte nije svidjelo ono što je vidio od turskog napadača.

Allegri je zamjerio mladom Turčinu što je više pažnju posvetio svojoj frizuri nego igri, te je poručio da se on mora ošišati što prije.

"Sutra Yildiz mora da ide frizeru i da se ošiša jer je sto puta popravljao frizuru. Sutra ide frizeru po normalnu frizuru i onda može da se posveti fudbalu", rekao je Allegri nakon utakmice.

[twitter]https://twitter.com/DanieleBibo/status/1693527142150156728[/twitter]

Oglasi

Yildiz je ponikao u njemačkom Regensburgu, a još je kao dječak potpisao za Bayern. Tu je prošao omladinske selekcije, a prije godinu dana stigao je u juniorski tim Juventusa.

Nakon odlične sezone Allegri je odlučio da ga pozove u prvi tim i pruži mu šansu. Međutim, jasno je da će morati slušati trenera i posvetiti se maksimalno stvarima na terenu, a da li će već danas Turčin posjetiti frizera ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, iako je rođen u Regensburgu ovaj 18-godišnjak je odlučio da nastupa za reprezentaciju Turske gdje je trenutno član mlade selekcije ove zemlje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Sta ga imaju istrpiti? Lik zavrsio treci po bodovima osovjenim na terenu s, mozda nikad gorim rosterom, i brojem povrijedjenih igraca. Tri igraca koji su trebali biti nosioci igre Pogba, Chiesa i Di Maria nisu zajedno sastavili 25 utakmica cijelu sezonu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi