Empoli pobijedio Napoli i osvojio zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak

Rade Krunić izašao zbog povrede

Empoli pobijedio Napoli i osvojio zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak

Endin Čaušević

Fudbaleri Empolija pobijedili su večeras Napoli sa 2:1 i osvojili veoma važne bodove u grčevitoj borbi za opstanak.

Napoli je u prošlom kolu pobijedio Romu u gostima, ali večeras su priredili neugodno iznenađenje svojim navijačima porazom u gostima protiv Empolija.

Empoli je veoma dobro odigrao ovaj meč i možda došao do ključnih bodova spasa. Domaći su poveli u 28. minuti kada je mrežu Napolija zatresao Farias.

No, Napoli je u samom finišu prvog dijela izjednačio na 1:1, a gol je postigao Zielinski.

Ipak, početkom drugog dijela Empoli dolazi do pobjede nakon što je Di Lorenzo postavio konačnih 2:1. Bh. reprezentativac Rade Krunić je zbog povrede izašao u 40. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Empoli je sada jedno mjesto iznad pozicije koja vodi u Seriju B i ima 28 bodova, jedan više od Bologne. Napoli je ostao drugi sa 63 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi