Nokautirani sudija nije govorio istinu - Čuveni fudbaler pokazao snimak i riješio sve nedoumice
Emre je objavio snimak s nadzornih kamera iz tunela

Meler 'zaboravio'

Nokautirani sudija nije govorio istinu - Čuveni fudbaler pokazao snimak i riješio sve nedoumice

Midhat Šljivak

Sudija Halil Umut Meler, koji je nedavno pretučen na utakmici Ankaragucua i Rizespora, nije govorio istinu o legendarnom Emreu Belozogluu. Meler je istakao da nokauter Faruk Koc neće dobiti njegov oprost, a govorio je i kako je stvari na utakmici kuhao Emre i da mu se nikako nije izvinio. Na izjave je trener Ankaragucua reagovao i pokazao je snimak na kojem se jasno vidi da sudija ne govori istinu.

Sudija Halil Umut Meler, kojeg je na terenu nedavno pretukao predsjednik Ankaragucua Faruk Koc, podigao je popriličnu prašinu u turskim medijima.

On je u razgovoru za medije istakao kako nikad neće oprostiti Kocu, te je prozvao legendarnog Emrea Belozoglua da je on zapravo bio okidač za sve što se desilo. Također je istakao da mu se Emre nije izvinio.

"Vidio sam mu ruke u toj gužvi. Trener rivala ga je sklonio. Emre je konstantno provocirao. Nije me pozvao da se izvini, a to je učinio čovjek koji me udario", poručio je Meler.

Odmah je reagovao legendarni fudbaler. Prvo se obratio javnosti, a zatim je i objavio snimak na kojem se vidi kako nakon utakmice prilazi sudiji Meleru, gdje mu se izvinjava za sve što se desilo.

Oglasi

"Došao sam do njega i rekao mu da mi je žao. Tri-četiri puta sam mu se izvinio u ime svoje ekipe. Očigledno da to izvinjenje ne znači ništa. Žao mi je što to moram reći, ali on se odao današnjim izjavama", poručio je Emre i objavio je video kompletne situacije.

Emre: "Nigdje nećemo stići s lažima"

Emre Belozoglu jasno je poručio kako laži koje se iznose neće donijeti ništa dobro turskom fudbalu.

"Situacija u kojoj nagađanja imaju prednost u odnosu na istinu je zamorna. Turski savez mora prestati glumiti žrtvu. Nigdje nećemo stići s takvim populističkim pristupima. Možete uperiti prstom u mene i tako usrećiti mnoge ljude, ali nećete biti na putu istine."

On i Meler su imali obračun i 2018. godine kada je sudiju prozvao da mu se smijao dok je povrijeđen ležao na terenu. Meler je tvrdio da uopšte nije tako bilo i da je Emre provokator.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Nakon tog incidenta mi je sudio 14 utakmica. Znam da sam bio zločesti dečko turskog fudbala zbog odluka koje sam donosio, ali nikad nisam ušao u utakmicu s planom da napravim problem. Crvena linija je pređena, žao mi je turskog fudbala."

"Žao mi je što ovako priča danas, to moram reći. Ja sam se izvinio", zaključio je Emre Belozoglu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi