Zlatane jesi li to ti? Golčina engleskog amatera obilazi fudbalski svijet!

Magija u nižim ligama

Zlatane jesi li to ti? Golčina engleskog amatera obilazi fudbalski svijet!

Haris Zilić

Engleska je poznata kao koljevka fudbala, a mnoge niže lige u Engleskoj budu veoma praćene, a nekad s punim pravom dođu na naslovnice medija, tako je bilo i vikend iza nas.

Vjerovatno mnogi od vas nisu čuli za Charliea Unwina. Riječ je o fudbaleru amateru koji nastupa za engleskog niželigaša Chelss Rovers.

Pomenuti igrač je za vikend postigao golčinu koja obilazi svijet i koja je već osovjila društvene mreže.

Unwin je psotigao pogodak u stilu Zlatana Ibrahimovića i dobio svojih pet minuta slave.

Nakon jednog centaršut saigrača, efektno je zhavatio loptu koja je završila u protivničkoj mreži za veliko oduševljenje na stadionu.

Oglasi

Chelss Rovers su lokalni niželigaš, nisu nikada imali zapaženih rezultata na ostrvu.

I u FA Cupu su uvijek na startu završavali svoj takmičenja, a većinom igraju najniži rang u Engleskoj.

Međutim, nedjeljna utakmica ostat će upisana zlatnim slovima u historiju ovog malog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

O golu Unwina pisali su svi vodeći mediji na Otstrvu, zatim i na Starom kontinentu, a veću navijači pokrneuli peticiju da bu FA dodijeli posebnu nagradu za potez godine.

Sigurno ne bi bila greška da se pomeutom fudbaleru dodijeli neko priznanje, jer ono što je izveo u nedjelju najlakše se može opisati kao prava fudbalska magija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi