Barcina svlačionica s Messijem ga je ponižavala, a onda je stigao Ibra: "Ti dođi ovamo, sjedi tu..."

Zajedno su proveli jednu sezonu

Barcina svlačionica s Messijem ga je ponižavala, a onda je stigao Ibra: "Ti dođi ovamo, sjedi tu..."

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je Barceloni odigrao jednu sezonu, ali se pobrinuo da ostavi neizbrisiv trag te da ga se tadašnji saigrači i treneri vrlo dobro sjećaju. O tome je govorio i čovjek kojeg je štitio čuveni Šveđanin bh. korijena.

Kao i u svakoj svlačionici tako je i Barcelonina u sezoni 2009/2010 imala određene podjele. Tada mlađahni Lionel Messi je želio da postane glavna zvijezda ekipe, ali i svijeta.

Argentinac nije volio konkurenciju. Od ranije mu je to bio Bojan Krkić, stidljivi i povućeni dečko koji i nije bio toliko omiljen ni kod Pepa Guardiole.

Poznato je kako je Ibra otišao s Nou Campa upravo da bi se zadovoljio Messi, ali i zbog neslaganja sa Guardiolom s kojim je i dan danas u nekoj vrsti verbalnog rata.

Nakon godina šutnje o svom odnosu sa Ibrom i zaštićenim statusom kojeg je imao progovorio je Krkić, 33-godišnjak koji se nedavno penzionisao i trenutno je koordinator za fudbal u katalonskom gigantu

Oglasi

"Ibra ima mnogo veće srce od svog tijela. Uvjeravam vas u to. Sjećam se da je tek bio stigao u Barcelonu", započeo je Krkić te nastavio:

"Bili smo u svlačionici, on je bio udaljen od mene. Pozvao me i kako sam mu se približavao vidio sam da postaje sve veći i veći."

Krkić i Ibrahimović su u karijeri zajedno igrali jednu sezonu

"Natjerao me da sjednem do njega i rekao: 'Ne brini. Dok god sam ovdje, štitit ću te.' I mislio je to ozbiljno."

"Puno mi je to pomoglo. Ibra je ogromna medijska figura i jedan od najboljih napadača u historiji fudbala, ali je i osoba izuzetne osjetljivosti što je pokazao u svlačionici Barcelone u toj jednoj sezoni."

[/related]

Ibrahimović je na ljeto 2010. godine otišao iz Barcelone, dok je Krkić ostao još jednu sezonu. Uvidjevši da ga nema ko štiti te da je izgubio mjesto u timu potpisao je Romu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove Bojanove riječi o Ibrahimoviću su možda i najbolja potvrda da čuveni golgeter uopšte nije toliko prepotentan koliko se zapravo nekad čini.

Što se tiče Krkića on je za Barcelonu debitovao sa 17 godina i 19 dana te je tako nadmašio rekord Messija, međutim na Nou Campu nikad nije uspio doći do izražaja. Igrao je još za Romu, Milan, Ajaxa, Stoke City...

Top Komentari

user1676286668
Mali klosar ciguta i kompleksas lesi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi