Ne pamti se ništa slično: Ronaldu je stigla monstruozna ponuda, Portugalac odmah odgovorio

Ima prioritete

Ne pamti se ništa slično: Ronaldu je stigla monstruozna ponuda, Portugalac odmah odgovorio

Edmir Škorić

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo imao je priliku da zaradi pravo bogatstvo za samo dvije sezone, ali on je odlučio ostati u Manchester Unitedu.

Ronaldo je u karijeri zaradio stotine miliona eura, pa mu novac nije bio presudan, iako bi ovu ponudu 99 odsto nogometaša objeručke prihvatilo.

O čemu se zapravo radi? Portugalski mediji tvrde da je jedan neimenovan klub iz Saudijske Arabije ponudio Ronaldu čak 242 miliona eura. To je značilo da bi bivši igrač Real Madrida i Juventusa sedmično zarađivao 2,3 miliona eura (!), ali je on odbio.

Predsjednik lige Saudijske Arabije govorio je za "The Athletic" o pokušaju ugovaranja peterostrukog osvajača zlatne lopte. "Željeli bismo da igrač poput Cristiana Ronalda igra u našoj ligi", rekao je Yasser Al-Misehal.

"Uvjeren sam da bi transfer bio jako skup, ali bilo je i drugih igrača koji su napustili Premier ligu i došli u našu zemlju", dodaje predsjednik ne isključujući da će se saudijski klub na zimu vratiti u borbu za Ronalda.

Oglasi

Ronaldo nije najbolje krenuo u novu sezonu, pošto nakon šest utakmica uPremier ligi nema nijedan gol ili asistenciju, što je nezamislivo za igrača tog kalibra. Na njegovu formu utječu poprilično podmakle godine, ali i višemjesečna transfer saga.

37-godišnjak je tražio odlazak iz Manchestera i da pređe u klub u kojem bi zaigrao Ligu prvaka, ali je na kraju na insistiranje novog trenera Erika ten Haga ostao u Manchesteru.

United je također imao katastrofalan početak sezone, no vezao je nekoliko pobjeda u Premier ligi i sada je na petom mjestu sa 12 bodova. Nakon poraza od Brightona i Brentforda, United je upisao četiri vezane pobjede, a između ostalog su dobili Liverpool i Arsenal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Evropske lige, Crveni vragovi su neočekivano na Old Traffordu prošlog četvrtka izgubili s 1:0 od Real Sociedada, a sada će gostovati moldavskom Sheriffu, gdje će svakako biti ogroman favorit i imaće dobru šansu da dođe do prvih bodova u takmičenju.

Očekuje se da Ronaldo bude starter, ali to će na kraju biti odluka Ten Haga.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Ronaldo je, osim sto je najbolji igrac svijeta i uz Safeta Susica, najbolji svih vremena, jedan veliki gospodin i veliki covjek. I zato nije cudo sto je to odbio.Nije on neki kepec pa da odma poleti za parama.
2 2
Klicko
Hoće još koju zlatnu loptu hahahahah
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi