Zvanično: Schneiderlin novi fudbaler Evertona

Prešao za 24 miliona funti

Zvanično: Schneiderlin novi fudbaler Evertona

Francuski vezni fudbaler Morgan Schneiderlin danas je konačno završio transfer u ekipu Evertona.

O transferu Schneiderlina govorilo se dugo vremena, a on je na kraju ipak otišao iz Manchester Uniteda i to u ekipu Evertona u transferu vrijednom 24 miliona funti.

Baš kao što je Jose Mourinho i govorio, United nije pustio Schneiderlina za mala pare, a iznos od 24 miliona funti sigurno je zadovoljio želje čelnika kluba sa Old Trafforda.

Podsjetimo da je on u United stigao na ljeto 2015. godine iz Southamptona za oko 30 miliona funti, ali ove sezone je izgubio mjesto u timu nakon što je na klupu Crvenih đavola stigao Jose Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Schneiderlin je ove sezone odigrao samo 11 minuta u Premier ligi i njegov rastanak sa Unitedom bio je očekivan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi