Engleski niželigaš ismijava Lamparda: Objavili "cjenovnik" kazni ukoliko igrači prekrše pravila

Nismo dugo čekali na ovakve reakcije

Engleski niželigaš ismijava Lamparda: Objavili "cjenovnik" kazni ukoliko igrači prekrše pravila

E. Čaušević

Frank Lampard je dolaskom u Chelsea odlučio veliku pažnju posvetiti disciplini u ekipi, te se svaki ispad žestoko plaća.

Lampard je po dolasku na trenersko mjesto ovog tima poručio igračima da se disciplina mora poštovati, te im je pokazao "cjenovnik" novčanih kazni koje ih očekuju ukoliko prekrše neko od njegovih pravila.

Najviše pažnje privukla je činjenica da će svaki igrač koji zakasni na trening Chelseaja automatski biti kažnjen sa 20.000 funti, dok se kazna na kažnjenje na sastanak ekipe plaća sa 500 funti po minuti.

Također, bolest povreda moraju se prijaviti najmanje sat prije treninga, u protivnom slijedi kazna od čak 10 hiljada funti., sa dvije i po hiljade funti kažnjavaju se igrači koji zakasne na okupljanje za utakmicu, trening ili tretman kod doktora.

Slikovni rezultat za frank lampard fines

Iz kluba su saopštili da sav novac od ovih kazni ide u humanitarne svrhe. No, nije dugo trebalo da neko počne zbijati šale na ovakav potez Lamparda.

Prvi koji su se oglasili jesu članovi engleskog kluba Walsall koji se takmiči u četvrtom rangu. Oni su objavili danas kazne koje imaju igrači ovog tima ako prekrše pravila, ali naravno to su uradili na šaljiv način.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Između ostalog tu su kazne za: kašnjenje na trening (20 funti), kašnjenje na sastanak tima (5 funti), rezanje štucni bez dopuštanja Toma Bradleyja (5 funti), prljava oprema (5 funti), prazna boca za trening (5 funti), ako boca za trening nije oprana nakon upotrebe (5 funti), kape na ručku (5 funti)...

Fotografija Dream Team.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi