Fotografija koja je rasplakala Tursku: Zvijezda velikana pokazala da je najvažnije biti čovjek!

Znao je odmah šta treba da uradi

Fotografija koja je rasplakala Tursku: Zvijezda velikana pokazala da je najvažnije biti čovjek!

Endin Čaušević

Razorni zemljotresi pogodili su jučer Tursku i Siriju i nažalost broj žrtava se povećava iz minute u minutu i već je stradalo preko 5.000 ljudi. Pomoć u nesrećenom narodu je prijeko potrebna, a mnoge zemlje i poznate ličnosti su već krenuli u akciju kako bi poslali humanitarnu pomoć pogođenim područjima.

Pojedine zemlje su odmah reagovale i u Tursku poslale ekipe spasioca koje će pomoći u traganju za ljudima koji su i dalje pod ruševinama. Također, prijeko potrebne su i ostale pomoći u vidu hrane, higijene, odjeće, obuće i svega što omogućava ljudima koliko-toliko normalnije funkcionisanje.

Hiljade njih ostale su bez domova preko noći i svaka pomoć je sigurno dobrodošla. Mnoge poznate ličnosti su se odmah aktivirale i krenule u akciju kako bi skupile što je više moguće stvari, te ih poslali u pogođena područja.

Oni putem društvenim mreža organizuju akcije širom Evrope, a veliki broj ljudi se uključio kako bi pomogao narodu u Turskoj što zaista vraća vjeru u ljude.

Svi oni koji fizički ne mogu da pomognu odlučili su se da na bilo koji drugi način daju svoj doprinos. To je uradio i napadač Fenerbahcea, Enner Valencia, koji je dao svima primjer koji trebaju da slijede.

Valencia je svjestan da nema mnogo načina kako bi pomogao, te se odlučio na onaj najlogičniji koji će sigurno mnogim ljudima koji su ugroženi na jugoistoku Turske itekako vrijediti.

Oglasi

Naime, na Twitteru se pojavila fotografija Valencije koja je nastala u jednom supermarketu u Istanbulu gdje je on sa svojom porodicom otišao u nabavku. Poveo je i ljude koji su zaduženi za humanitarne pomoći i odlučio je kupiti što više stvari koje su potrebne ljudima koji su ostali bez svojih domova.

Nakon što je napravio turu po supermarketu i kupio veliku količinu hrane odlučio je da posjeti još jedan tržni centar gdje je ova fotografija i nastala.

Ekvadorac je tu kupio dosta odjeće, deka, obuće, higijenskih potrepština da odrasle i djecu kao i šatore i dušeke na napuhavanje jer je veliki broj onih koji će nažalost i narednih dana biti bez krova nad glavom dok se ne nađu neka rješenja.

Turci su oduševljeni potezom Valencije i zahvalili su mu se zbog svega iako je on htio da se ništa ne objavljuje javno i da sve prođe bez puno pompe, ali jedan od uposlenika uspio ga je fotografisati i javno objaviti detalje njegove kupovine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj 33-godišnji Ekvadorac već skoro tri godine živi u Istanbulu sa svojom porodicom gdje nastupa u dresu Fenerbahcea. I ove sezone briljira u dresu turskog kluba jer je na 30 mečeva zabio čak 23 gola.

No, pored odličnih igara na terenu pokazao je da ima zaista i veliko srce i sigurno je da će ovim potezom dobiti poštovanje širom Turske, ali i svijeta jer je to zaslužio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi