Nisu prstom makli, ali su oni apsolutni pobjednici zimskog prelaznog roka!

River zaradio bogatstvo

Nisu prstom makli, ali su oni apsolutni pobjednici zimskog prelaznog roka!

Endin Čaušević

Chelsea je sinoć u posljednjim sekundama zimskog prelaznog roka uspio da potvrdi transfer Enza Fernandeza koji je stigao iz Benfice za čak 121 milion eura, ali prava fešta bila je u Buenos Airesu jer će River Plate dobiti nevjerovatnu sumu novca od ovog transfera.

Chelsea i Benfica danima su pregovarali oko transfera ovog mladog reprezentativca Argentine i kada je izgledalo da bi transfer mogao propasti na kraju je londonski klub saopštio da je Fernandez novi igrač Plavaca.

Fernandez je jučer uspješno prošao ljekarske preglede i čekao je da se završi papirologija što su klubovi uspjeli da urade prije isteka prelaznog roka, a zatim su potvrdili transfer Argentinca u Chelsea.

Chelsea je za dolazak Enza Fernandeza platio Benfici čak 121 milion eura čime je on srušio sve rekorde u Engleskoj.

Argentinac je s londonskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2031. godine i jasno je da se od njega mnogo očekuje na Stamford Bridgeu s obzirom koliko novca je Chelsea uložio u njegov dolazak.

Međutim, prava fešta nakon objave transfera sinoć je bila u Buenos Airesu, odnosno prostorijama River Platea u kojem je Fernandez inače ponikao.

Oglasi

River Plate je prodao Fernandeza tek ljetos za skoro 20 miliona eura, ali u ugovor su dodali i klauzulu prema kojem će argentinski velikan dobiti određenu sumu novca od naredne prodaje ovog 22-godišnjeg veznjaka.

No, malo ko je mogao očekivati da će se to desiti samo šest mjeseci kasnije i da će Fernandez napraviti takav transfer. No, u Riveru zadovoljno trljaju ruke jer će od ovog transfera dobiti čak 41 milion eura što je zaista nevjerovatno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

O kakvoj sumi novca se radi dovoljno govori činjenica da je srušen i najveći transfer Rivera u historiji, a to je odlazak Javiera Saviole u Barcelonu. Tada je katalonski klub platio 35 miliona eura za ovog napadača.

River je na kraju u svega šest mjeseci zaradio preko 60 miliona eura od Enza Fernandeza što sigurno ni slutili nisu da bi se moglo desiti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi