Najbolji strijelac i legenda izbačen iz reprezentacije zbog bizarnog zahtjeva kojeg je imao

Pretjerao je

Najbolji strijelac i legenda izbačen iz reprezentacije zbog bizarnog zahtjeva kojeg je imao

Midhat Šljivak

Brojne fudbalske zvijezde poznate su po svom ogromnom egu.

Mnogi od njih traže posebne zahtjeve, pa čak i kada je potrebno igrati za reprezentaciju i često možemo vidjeti određene sukobe unutar nacionalnih timova.

Međutim, niko ne radi ono što u svojoj reprezentaciji radi iskusni napadač Eran Zahavi. On je pred utakmice koje slijede od selektora Izraela Alona Hazana zatražio da spava u posebnoj sobi i da tako ima poseban tretman u odnosu na druge.

Navodno, iskusni naapdač ima problem sa snom. Tvrdi da ne može da spava ako je još neko u sobi i zamolio je da bude sam na okupljanju nacionalnog tima.

Selektor nije želio da mu ispuni želju. Odlučio je da Zahavija ne pozove u nacionalni tim i to je vjerovatno njegov oproštaj od nacionalnog dresa.

Oglasi

"Eran je rekao da mu je veoma teško da spava s još nekim u sobi. To mu onemogućava poziv u reprezentaciju. Vrata su mu otvorena, ali tražimo profesionalnost", rekao je Hazan.

Eran Zahavi je s 35 godina vjerovatno završio reprezentativnu karijeru. Očekuje se da uskoro saopšti odluku da odlazi iz nacionalnog tima.

Ovaj iskusni napadač trenutno je član Maccabija iz Tel Aviva, a ranije je tokom karijere igrao za PSV, kineski Guangzhou te Palermo i Hapoel Tel Aviv.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Najbolji je strijelac u historiji izraelske reprezentacije za koju je u 70 nastupa postigao 33 gola.

Seriju pogodaka neće nastaviti osim ako se ne predomisli i ne povuče svoj bizarni zahtjev pred naredne akcije svoje reprezentacije. Za sada ne izgleda kao da će to učiniti.

Top Komentari

Pajkan
Cifut ko cifut.
3 2
SarajFK
Mozda je mislio povesti momka pa mu naugodno da spavaju sa ostalima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi