Osmijeh sve govori - U hladni Minhen jutros je stiglo novo pojačanje Bayerna
Dier će biti drugi Englez koji će biti u svlačionici Bayerna nakon Harryja Kanea

Pojačat će defanzivu

Osmijeh sve govori - U hladni Minhen jutros je stiglo novo pojačanje Bayerna

Edmir Škorić

Aktuelni prvak Njemačke, minhenski Bayern, u nastavak sezone ući će jači za igrača koji dolazi iz engleske Premier lige.

Bayern je ljetos napravio veliki transfer iz Premier lige kada je kupio Harryja Kanea iz Tottenhama, a sada iz istog kluba dovodi novog fudbalera.

Zadnji vezni i štoper, Eric Dier, pojačat će konkurenciju u timu Bavaraca, a on je na nagovor Kanea prihvatio ponudu bundesligaša, te mu se dopao projekat njemačkog giganta.

Kao i u slučaju Kanea, nije imao priliku da osvaja trofeje u sjevernom Londonu, dok će mu svakako igranje u Bayernu dati mogućnost da se proslavi i da obilježi karijeru sa nekim od trofeja.

Oglasi

Iako je Dierova karijera stangirala posljednjih godina, Tuchel u njemu vidi "ono nešto" i uvjeren je da će biti veliko pojačanje za Bayern.

Dier bi trebao potpisati za četiri miliona eura, a već danas je na ljekarskim pregledima u Minhenu. Jutros je stigao u Minhen i po osmijehu koji ne skida s lica jasno se da zaključiti da je ovo za njega "savršena stvar".

Nakon što obavi ljekarske preglede, on će zvanično postati igrač Bayerna. Njega u Tottenhamu mijenja Rumun Radu Dragušin, koji je odbio upravo Bayern da bi došao u Englesku.

Engleski fudbaler će potpisati ugovor na godinu i po dana, a imat će mogućnost produžetka saradnje za još jednu sezonu.

Oglasi

Bavarci će nastaviti da se pojačavaju ove zime, a sljedeći cilj je dovesti igrača na poziciji desnog beka.

Stiže novi štoper

Austrijski reprezentativac Kevin Danso (25) trebao bi ubrzo postati novi član Bayerna.

Defanzivac Lensa spreman je doći u Minhen. Bayern je svakako velika prilika u karijeri i 25-godišnjak bi u narednim danima mogao put Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Reprezentativac Austrije se i prošle godine povezivao s dolaskom u redove najvećeg njemačkog tima. Tada je međutim odlučio da potpiše novi ugovor s Lensom.

Danso je već igrao u Bundesligi. Bio je član Augsburga i Fortune Dusseldorf, a nastupao je još za engleski Southampton. Član je selekcije Austrije za koju je odigrao 16 utakmica.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bravo Bayern, Prate te vidim i jadnici koji te ne vole odnosno koji te mrze. Nema dalje kad natjeras ljude na to da pucaju od muke.
0 0
Kakav danso ko vam daje te informacije jbt ko vama daje pravo da piše , a ko glupi bosnjo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi