Erik ten Hag je s 13 godina blistao u emisiji kod velikog Johana Cruyffa

Davne 1984. godine

Erik ten Hag je s 13 godina blistao u emisiji kod velikog Johana Cruyffa

E. Škorić

Sredinom osamdesetih legendarni Johan Cruyff je vodio dječju emisiju Cruyff en Co ("Cruyff i društvo"), gdje je razgovarao s mladim nogometašima.

Među onima koji su bili na sastanku u pokrajini Overijssel (gdje je sjedište Twentea) bio je i tada 13-godišnji Erik ten Hag, a nizozemska NOS TV ima i video materijal jedne od debate.

Ten Hag se ne sjeća svih detalja razgovora iz 1984. godine.

"Naravno, nisam znao s kojom ću se razinom igrača susresti. Ali stričevi su mi objasnili ko je Cruyff, pa sam bio jako inspirisan. Johan je odradio trening s nama, a potom je pozvao cijelu ekipu u studio. Stalno sam dizao ruku, htio sam postaviti još pitanja", rekao je Ten Hag.

U toj emisiji je današnji menadžer Manchester Uniteda pitao kako poboljšati svoju tehniku, a Johan je uzvratio: "Puno treniraj - drugi savjeti nisu potrebni". Također se raspravljao s Cruyffom o pristupu mladima igračima.

"Ali često se dogodi da trener vrišti. Ili to nije slučaj s vama?", upitao je Ten Hag nizozemsku legendu.

Oglasi

"Mislim da treba paziti da se ne dere previše na mlade, jer tako možete slomiti igrača", uzvratio je Cruyff.

"Ali na višoj razini (poput Ajaxove prve momčadi) morate se zauzeti za njih. Ovi dečki treniraju gotovo svaki dan; ako nastave raditi iste greške, trebali biste im se moći suprotstaviti", dodao je Cruyff.

"Dakle, pravite razliku između omladinskog i profesionalnog nogometa?", znatiželjno je upitao Ten Hag, a Cruyff mu je onda odgovorio da da.

Kada je Ten Hag bio na čelu Ajaxa, novinari su primijetili da u svom uredu ima fotografiju upravo Johana Cruyffa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Postoji razlog zašto imam Cruyffovu fotografiju u svom uredu. Pobjeda je važna, ali ja želim pobjeđivati određenim stilom", poručio je.

"Morate pokazati lijep nogomet jer igrate za ljude. Johan Cruyff je još uvijek ovdje, možete osjetiti njegov DNK", dodao je bivši trener Ajaxa koji trenutno sprema tim Uniteda za sezonu koja dolazi.

Top Komentari

King_Kenny
...ovako su i o Rangnicku pisali epove,jedva cekam da i ovaj popusi 4-5 komada od neke jace ekipe da ga odma arhiviraju hahahaha...
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi