Eriksen dogovorio povratak u Tottenham, ali njegov agent je sada sve pokvario

Traži novac od Intera

Eriksen dogovorio povratak u Tottenham, ali njegov agent je sada sve pokvario

Endin Čaušević

Danski reprezentativac Cristian Eriksen do kraja januarskom prelaznog roka će gotovo sigurno napustiti Inter.

Iz Intera su još prije nekoliko sedmica potvrdili da se Eriksen nalazi na transfer listi nakon samo godinu dana dolaska iz Tottenhama.

Danac se ne nalazi u planovima Antonija Contea koji je odlučio da je najbolje da potraži neki drugi klub. Najveći interes za Eriksena pokazao je upravo Tottenham koji pokušava da ga vrati u London.

Italijanski mediji jučer su objavili da su Inter i Tottenham postigli dogovor oko transfera, ali da je odjednom sve stalo. Krivac za to je Eriksenov agent Martinus Schoots koji traži novac od Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, on tvrdi da mu Inter duguje novac za posredovanje u transferu i zatražio je isplatu prije nego što se transfer u Tottenham realizuje. Zbog toga je sada sve stalo, a ukoliko Inter odbija da isplati sedam miliona eura njegovom agentu onda bi transfer mogao propasti.

Schoots tvrdi da mu je Inter do sada isplatio samo milion eura, te putem suda je odlučio da traži ostatak novca, ali čini se u najgorem trenutku za Eriksena.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi