Eriksen napušta Spurse do kraja prelaznog roka, ali samo ako stigne ponuda jednog od tri velikana
Eriksenu narednog ljeta ističe ugovor sa Spursima

Danac nema namjeru da produži ugovor sa Tottenhamom

Eriksen napušta Spurse do kraja prelaznog roka, ali samo ako stigne ponuda jednog od tri velikana

S. Pašalić

Christianu Eriksenu ugovor ističe narednog ljeta i to trenutno predstavlja veliki problem za Tottnham.

Danac je imao sjajnu sezonu iza sebe u kojoj je bio jedna od najboljih igrača Spursa te je upisao 51 nastup u kojem je postigao 10 golova i dodao 17 asistencija.

Ipak, Tottnham mu nije ponudio novi ugovor, a dosta se pisalo o tome kako bi trebao preći u Real Madrid, ali je sve na kraju propalo jer je klub iz Londona tražio čak 150 miliona eura za Eriksena.

Sada su Spursi u velikoj opasnosti da Danac narednog ljeta napusti klub kao slobodan igrač, a ESPN piše da će on to i učiniti i to možda već do kraja ovog prelaznog roka, ali samo ukoliko dođe ponuda od Real Madrida, Barcelone ili Juventusa.

To će značiti kraj nadnja za Manchester United koji ga je ovog ljeta htio dovesti prije završetka prelaznog roka, ali u tome nije uspio.

Izvještaji govore da je Eriksen već rekao Tottnhamu da nema namjeru produžiti ugovor i da želi novi izazov.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi