Šveđanin na ''ić'' Haalanda nazvao kur*om, uslijedila je momentalna osveta!

Na meču Švedska - Norveška

Šveđanin na ''ić'' Haalanda nazvao kur*om, uslijedila je momentalna osveta!

A. Čaušević

Erling Haaland je postigao dva gola u gostujućoj pobjedi Norveške nad Švedskom rezultatom 1:2.

Haaland se na najbolji mogući način revaširao Alexanderu Miloševiću, švedskom fudbaleru srbijanskog porijekla nakon uvreda tokom meča.

Novi napadač Manchester Cityja je prvi gol postigao nakon 20-ak minuta igre iz penala, a drugi put mrežu je zatresao sredinom drugog dijela.

Dojam je da je Haaland nezaustavljiv u dresu norveške reprezentacije jer sada ima nevjerovatan učinak od 18 golova na 19 utakmica.

Norvežanina je pokušao zaustaviti Milošević na bezobrazan i agresivan način, ali sve je bilo bezuspješno. Čak je i vrijeđao mladog golgetera.

Oglasi

"Prvo me je nazvao kurvom. Sa sigurnošću mogu reći da to nisam. Onda mi je rekao da će mi slomiti noge i ja sam postigao gol", rekao je Haaland.

Odmah nakon tih uvreda Norvežanin je postigao drugi gol te ga je proslavio direktno pred Miloševićem nakon čega je otišao prema korner zastavici.

Poslije susreta defanzivac AIK-a se branio da nije rekao ništa od onog za što ga Haaland optužuje.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Nisam to rekao. Ne govorim norveški, on ne govori švedski, tako da ne znam kako smo mogli komunicirati. Ne govorlim engleski na terenu, pa je čudno da govoti to što je rekao", kazao je Milošević.

Ovaj 30-godišnjak je svojevremeno igrao za kadete Srbije, a onda je prošao omladinske selekcije Švedske i dugi niz godina je A reprezentativac te zemlje.

Promo

Top Komentari

RuthlessDyni
Zašto se mora naglasiti da je na "ić"?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi