Haaland izabrao najboljeg na svijetu: "Pogledajte ga samo, a ima 34 godine"

Napadač Manchester Cityja

Haaland izabrao najboljeg na svijetu: "Pogledajte ga samo, a ima 34 godine"

Admin Čaušević

Generalni je dojam da je pitanje vremena kada će Erling Haaland osvojiti Zlatnu loptu.

Haaland je ljetos preošao u Manchester City i za sada mu ide odlično pošto je na tri meča Premiershipa postigao isto toliko golova.

Norvežanin je pokazivao da je gol-mašina gdje je god igrao, a iu istom ritmu je nastavio u Premiershipu koja slovi za najjaču ligu svijeta.

Iako je Haaland u grupi najboljih napadača svijeta još uvijek će mu trebati neko vrijeme da dosegne nivo starijih i kvalitetnijih golgetera.

U razgovoru za FourFourTwo Haaland je govorio o Karimu Benzemu za kojeg je indirektno kazao da je najbolji na svijetu.

"Ne znam šta će biti u budućnosti, ali uvijek treba da napredujete. Nikad ne trebate prestajati tražiti nove načine da budete bolje", kazao je Haaland.

"Pogledajte Benzemu u Realu. Ima 34 godine, a posljednjih sezona je postao bolji igrač, ekstremno dobar. Takav hoću da budem"

"Prije nego što sam došao ovdje, dosta sam gledao utakmice Premiership i mislim da je posljednjih godina sve manje klasičnih 'devetki', ali upravo iz tog razloga je sada bolje biti takav."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je finalna pozicija na terenu i uvijek sam iz tog razloga želio da budem napadač. Sviđa mi se moja pozicija na terenu."

Benzema iza sebe ima odličnu sezonu te je ubjedljivo prvi kandidat za osvajanje Zlatne lopte jer je vodio Real to 14. titule prvaka Evrope.

Top Komentari

Klicko
Benzema igra u realu realu pomažu sudije,logično
2 11
Kulla_Ado
Nedostajale su nam tvoje gluposti burazeru.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije