Erling Haaland konačno progovorio o svojoj budućnosti: "Eto sada to možete svi da napišete"

Napadač Manchester Cityja dao komentar

Erling Haaland konačno progovorio o svojoj budućnosti: "Eto sada to možete svi da napišete"

E. Čaušević

Erling Haaland pojavio se danas na press konferenciji pred sutrašnji revanš meč osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Copenhagena, te naravno glavna tema bila je njegova budućnost na Etihadu.

Manchester City je u prvoj utakmici koja se nedavno igrala u Danskoj slavio sa 3:1 i jasno je da se ekipa Pep Guardiole već jednom nogom nalazi u četvrtfinalu takmičenja u kojem brani titulu prvaka.

Pored Guardiole pred novinarima na današnjoj press konferenciji pojavio se i Haaland što baš nije često slučaj, a naravno Norvežanin je najmanje pričao u sutrašnjem meču protiv Copenhagena.

Prisutne novinare najviše je zanimala njegova budućnost, odnosno da li će Haaland na ljeto napustiti Manchester City kao što se špekuliše u posljednje vrijeme ili će i dalje ostati član ovog kluba.

Haaland je u početku izbjegavao takva pitanja, ali je sada napadač Građana odlučio stati u kraj tim pričama i dati jasan odgovor.

Oglasi

"Zaista sam sretan u Manchester Cityju. Posebno jer sam okružen sjajnim ljudima, trenerima, direktorima, saigračima... Grupa nevjerovatnih ljudi. Naravno, ne znaš nikad šta nosi budućnost, ali opet kažem, sretan sam ovdje. Eto sada to možete svi da napišete, istina je da sam sretan", rekao je Haaland.

Međutim, to novinarima nije bilo dovoljno jer je jedan od njih pitao napadač Manchester Cityja da li će produžiti svoj ugovor s engleskim klubom.

"Fokus mi je samo na teren, imamo još mnogo utakmica. Prije dva dana smo igrali derbi, sada slijedi Liga prvaka, pa u nedjelju Liverpool. Mislim da se svi trebamo na to fokusirati", dodao je Norvežanin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, ovaj 23-godišnjak s engleskim klubom ima ugovor do ljeta 2027. godine, a trenutna tržištna vrijednost mu iznosi oko 200 miliona eura što će neki klub ukoliko želi Haalanda ovog ljeta morati da plati.

U dosadašnjem dijelu sezone nevjerovatni Norvežanin je na 31 utakmici u svim takmičenjima zabio čak 28 golova i uspio je da upiše još šest asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi