Velikoj zvijezdi narušeno mentalno zdravlje nakon svega, Pep Guardiola ga odlučio prodati
Pep Guardiola mu više ne vjeruje kao prije, mada je jasno da se i dalje radi o fudbaleru vrhunske klase

Više mu ne treba

Velikoj zvijezdi narušeno mentalno zdravlje nakon svega, Pep Guardiola ga odlučio prodati

E. Škorić, foto: EPA

Manchester City se smatra jednim od najjčih svjetskih fudbalskih timova u ovom trenutku, što i ne čudi jer je sačinjen od najskupljih i najboljih fudbalera današnjice.

Pep Guardiola je sa Cityjem prošle sezone osvojio tripletu. Građani su bili prvaci Engleske, osvojili Ligu prvaka i FA kup, a jednake želje i ambicije imaju i ove sezone. Neće biti lako odbraniti sve te trofeje, no Guardiola je trener koji ne priznaje ništa osim pobjede.

U Engleskoj City ima bod manje od Liverpoola i 11 kola prije kraja učinit će sve da završi kao prvak. Odluka bi mogla pasti već za šest dana na Anfieldu, gdje će se ovi timovi sastati u okviru 28. kola. Što se Lige prvaka tiče, City u osmini finala igra protiv Kopenhagena, ali već je jednom nogom u četvrtfinalu jer je u Danskoj slavio sa 3:1.

Kada govorimo o FA kupu, to je vjerovatno takmičenje koje sve na Etihadu najmanje zanima, ali i dalje su aktivni. U četvrtfinalu će igrati protiv Newcastlea i naravno smatraju se favoritom za osvajanje najstarijeg takmičenja na svijetu.

Pep Guardiola je posebno oduševljen povratkom Kevina de Bruynea, koji briljira otkako se oporavio od povrede, Erling Haaland i dalje je nezaustavljiv, Rodrija smatra uz Phila Fodena najboljim igračem Premier lige, ali nije baš svima zadovoljan.

Oglasi

Naime, katalonski stručnjak otpisao je Jacka Grealisha. Ove sezone je u 27 nastupa engleski reprezentativac upisao slabu statistiku, tri gola uz dvije asistencije, te je značajno nazadovao u odnosu na prošlu sezonu. Grealish nema kontinuitet, a Pep mu više ne vjeruje kao ranije.

Grealish je od jednog od ključnih igrača postao zamjena pod Guardiolom. Docov dolazak i njegova brza adaptacija, zajedno s Grealishovim lošim igrama, potisnuli su ga na klupu. Tek 15 puta je startao, a samo 8 puta je igrao 90 minuta.

Imao je problema s povredama, koje su smanjile njegov učinak, ali i pogoršalo njegovo mentalno stanje i u veoma jakoj konkurenciji, Guardiola je odlučio da je Englez trenutno igrač koji mu ne treba. Ostat će do ljeta, a onda će City razmotriti ponude.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Geralish je u ljeto 2021. godine potpisao za City. Ima ugovor do ljeta 2026. godine, a plaćen je čak 100 miliona funti.

Do dolaska u Manchester, bio je prvi igrač Aston Ville i jedna od najvećih zvijezdi Premier lige, no sada je već polako počeo da "tone" i vidjet ćemo može li u nekom drugom klubu od ljeta ponovo biti onaj stari.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi