Genije na djelu: Bernardo Silva digao ruke u zrak, a onda je svima bilo jasno šta Portugalac radi

To je sve promijenilo

Genije na djelu: Bernardo Silva digao ruke u zrak, a onda je svima bilo jasno šta Portugalac radi

E. Čaušević

Manchester City u nedjelju je na Etihadu savladao Manchester United sa 3:1 nakon preokreta, a sada se pojavio video s početka utakmice za koji mnogi smatraju da je preokrenuo ritam igre domaćeg tima i to zahvaljujući Bernardu Silvi.

Derbi Manchestera ponudio nam je sjajan fudbal i nastavak dominacije ekipe Pepa Guardiole koja je nakon preokreta uspjela da slavi na kraju sa 3:1.

No, utakmica za prvaka Evrope nije počela baš najbolje jer su Crveni đavoli u osmoj minuti uspjeli da šokiraju domaće kada je Marcus Rashford postigao fantastičan pogodak za vodstvo od 1:0.

Igra Cityja u tim minutama izgledala je potpuno bezidejno i ono što nismo navikli gledati jesu mnoge greške koje su igrači domaće ekipe pravili u svojim akcijama u prvih 20-tak minuta ove utakmice.

Nakon što je United postigao pogodak igrači Cityja željeli što prije da uzvrate, no zbog brzoplete igre srljali su iz greške u grešku, a to je na kraju prvi uvidio Bernardo Silva i jednim potezom sve je promijenio.

Oglasi

Portugalcu je bilo jasno da takva žurba ne vodi nigdje njegov tim i tokom jedne akcije u 19. minuti Bernardo je primio loptu, a zatim digao ruke u zrak i pokazao svojim saigračima da je vrijeme da se smire i prestanu da žure.

Silva im je pokazao da trebaju graditi akciju polako kao što to uvijek rade, te da ih žurba samo tjera na greške.

[twitter]https://twitter.com/Juniigen/status/1764648047739314403[/twitter]

Igrači Cityja u tom trenutku su promijenili svoj ritam i počeli da igraju prepoznatljiv fudbal što je na koncu dalo rezultat jer je domaći tim u drugom poluvremenu uspio da dođe do preokreta i pobjede rezultatom 3:1.

Mnogi navijači Manchester Cityja upravo su ovaj potez Bernarda Silve proglasili kao onim najzaslužnijim za preokret, te je Portugalac još jednom pokazao kakav je genije zapravo jer od tog poteza sve se promijenilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani su uspjeli da vrate potpunu dominaciju na sredini terena nakon toga, te na kraju dođu do preokreta i nove pobjede u borbi za odbranu titule prvaka Engleske.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi